Af - 17/05-15 16:45

TV: Markos største ønske - Stop homofobi i hverdagenTV: Markos største ønske - Stop homofobi i hverdagen

Marko Stokic Heibølls fødselsdag falder sammen med den internationale Dag mod Homofobi og Transfobi, og derfor har han et helt særligt ønske.

Her kan du se Marko Stokic Heibølls opfordring til, at vi stopper homofobi og transfobi. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

'Kære ven! Hjælp mig med at opfylde mit største fødselsdagsønske!'

Sådan skriver Marko Stokic Heibøll, der i dag fylder 24 år, på sin Facebook-væg i forbindelse med en video, hvor han har en klar opfordring til danskerne: Stop hverdagshomofobi og -transfobi.

- Det er et vigtigt budskab, som jeg tror, at der er for få, der er opmærksomme på, siger Marko Stokic Heibøll til metroxpress.

Hans fødselsdag falder sammen med den internationale Dag mod Homofobi og Transfobi, og derfor er hans største ønske, at man pakker hverdagshomofobien væk, for det er også forkert, selv om det bare er for sjov.

- Man laver jokes omkring det, hvor man siger 'hvad så, din bøsserøv' eller 'hey, du er da lidt homo i dag.' Det er ikke i orden, synes jeg, fordi det bare understøtter, at man godt kan gøre grin med homoseksuelle, siger Marko Stokic Heibøll.

- Og på den måde er det også med til at give opfattelsen af, at det er okay at lave sjov med en seksualitet, som man jo ikke selv kan lave om på, siger Marko Stokic, der sammenligner det med at lave sexistiske jokes om kvinder.

Lesbisk par mødte russisk homohader: Sådan fik de ham ned med nakken
Lesbisk par mødte russisk homohader: Sådan fik de ham ned med nakken

TV: Mand til Taylor Swift: Min ven har tabt 190 kilo takket være dig!
TV: Mand til Taylor Swift: Min ven har tabt 190 kilo takket være dig!

Den internationale Dag mod Homofobi og Transfobi markeres i dag verden over, blandt andet i København, hvor Copenhagen Pride for første gang gør noget ud af begivenheden ved at arrangere en flagdemonstration på Rådhuspladsen.

Dagen har eksisteret siden 2004 og markerer, at FN's verdenssundhedsorganisation, WHO, den 17. maj 1990 fjernede homoseksualitet fra listen over psykiske lidelser. I Danmark havde Sundhedsstyrelsen gjort det samme ni år tidligere.

Nu bruger man så dagen til at bekæmpe homofobi og transfobi, ligesom Marko Stokic Heibøll har valgt at gøre med sin videobesked, der egentlig bare skulle bruges til at sprede budskabet til vennerne på Facebook.

Pizzeria ville ikke servere for homoseksuelle: Nu vælter pengene ind
Pizzeria ville ikke servere for homoseksuelle: Nu vælter pengene ind

Samtidig håber han også på, at det når ud til så mange unge mennesker som muligt, for de er vigtige at få fat i, hvis man skal komme problemet til livs, fortæller Marko Stokic Heibøll.

Han har selv oplevet, hvad andre mennesker kan finde på at sige til en homoseksuel, og en af episoderne fortæller han om i videoen. Samtidig har han i forbindelse med sit arbejde i det politiske miljø oplevet problemer med homofobi.

- Jeg kender nogen, der har været bange for at springe ud, fordi de ikke var sikre på, at de kunne blive valgt til noget, hvis de som homoseksuelle skulle være medlem af en politisk organisation. Jeg synes, det er pinligt, at det skal være sådan, siger han.

TV: Ungt par får den vildeste makeover - sådan ser de ud om 70 år
TV: Ungt par får den vildeste makeover - sådan ser de ud om 70 år

LÆS OGSÅ: TV: Far bryder sammen i glæde, da han ser farver for første gang

LÆS OGSÅ: Stor parade for homoseksuelle i Indien

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx