Af Thomas Ambrosius - 09/06-15 12:24

Vælgermåling:  Dødt løb mellem Thorning og LøkkeVælgermåling: Dødt løb mellem Thorning og Løkke

Lige nu står Løkke til meget smal sejr. De fire nordatlantiske mandater kan blive udslagsgivende for valget.

storybild

Løkke og Thorning har allerede været i direkte duel to gange i valgkampen. En gang på DR og én gang på TV2 (billedet). (Billede: polfoto/arkiv)

Rød, blå, rød, blå, rød, blå.

Vælgermålingerne sender skiftevis Thorning og Løkke ind i Statsministeriet. Lige nu står Løkke til at trække det længste strå med en samlet opbakning til blå blok på 51,1 procent og 89 mandater mod rød bloks 86 mandater. Det viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Q: Derfor vandt Thorning svag sejr
Q: Derfor vandt Thorning svag sejr

Hvis de fire nordatlantiske mandater fordeler sig med tre til rød blok og ét til blå, som de plejer, vil Løkke lige akkurat kunne mønstre 90 mandater mod rød bloks 89 på valgdagen den 18. juni.

- Man må konstatere, at valget er neglebidende spændende. De Radikale er smertensbarnet i rød blok. Morten Østergaard har ikke formået at løfte arven fra Vestager, og han synes ikke at have haft held med at stjæle vælgere fra Liberal Alliance eller andre partier i blå blok med udspillene om lavere topskat og højere boligbeskatning, siger politisk kommentator Henrik Qvortrup med henvisning til, at De Radikale står til 5,0 procent mod 9,5 procent ved valget i 2011.


GALLERI: Løkke på et bjerg af bajere: Går DSU-plakat over stregen?
GALLERI: Løkke på et bjerg af bajere: Går DSU-plakat over stregen?

Thorning og Socialdemokraterne har ifølge denne YouGov-måling tabt noget af den fremgang, partiet oplevede lige op mod valgudskrivelsen den 27. maj. Den 26. maj stod S med 26,1 procent til at høste den højeste vælgeropbakning i en YouGov-måling siden valget i 2011. I dag er S faldet tilbage til 23,8 procent.

Qvortrup om ny S-kampagne: De vil fremstille Løkke som mafia-boss
Qvortrup om ny S-kampagne: De vil fremstille Løkke som mafia-boss

I gårsdagens vægtede gennemsnit af de seneste vælgermålinger hos Berlingske Barometer står S imidlertid til 26,3 procent og rød blok til et snævert flertal på 88 mandater mod blå bloks 87.

Det tætte opløb frem mod valgdagen den 18. juni bliver en benhård duel mellem Thorning og Løkke, vurderer Henrik Qvortrup.

Venstre garanterer: Vi vil sikre færre asylansøgere
Venstre garanterer: Vi vil sikre færre asylansøgere

- Valget afgøres reelt under valgkampen denne gang. Det er blevet et valg mellem, om man vil have Løkke eller Thorning som statsminister. Derfor bliver dagsformen og ikke mindst tv-duellerne mellem Løkke og Thorning formentlig udslagsgivende.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx