Af Ritzau - 03/10-16 11:33; Opdateret: 03/10-16 13:57

Her er den farligste dag at gå på arbejdeHer er den farligste dag at gå på arbejde

En gennemgang af 12 års arbejdsulykker viser, at sandsynligheden for at dø er størst i starten af ugen.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: Arbejdstilsynet.

Mandag og tirsdag er de to farligste ugedage at gå på arbejde på. Det viser en granskning af arbejdsulykker gennem 12 år, som Fagbladet 3F har foretaget.

Kulegravningen er lavet på baggrund af 464 arbejdsrelaterede dødsulykker fra 2004 til og med 2015. Det har været muligt at fastslå ugedagen for 439 af dødsulykkerne.

161 af dødsulykkerne skete mandag eller tirsdag. Det svarer til, at knap 37 procent af dødsulykkerne skete på en af ugens første to dage.

Like MX Penge på Facebook og bliv opdateret med artikler om arbejdsmiljø.

Kent J. Nielsen, der er ekspert i arbejdsmiljø og souschef på Arbejdsmedicinsk Klinik ved Regionshospitalet i Herning, siger, at andre studier også har vist, at antallet af dødsulykker falder konsekvent i løbet af ugen.

- Nogle arbejdsulykker skyldes manglende erfaring og rutine. Man skal ligesom ind i en rytme. Man laver simpelt hen flere fejl mandag morgen end fredag eftermiddag, siger han til Fagbladet 3F.

Mindst 479 personer er døde i 464 arbejdsrelaterede dødsulykker i Danmark i årene 2004 til og med 2015. Foto: Fagbladet 3F


Det er lykkedes fagbladet at angive tidspunkterne mere eller mindre præcist på de enkelte ulykkesdage for 237 af de 264 dødsulykker.

Gennemgangen viser, at de fleste dødsulykker skete om eftermiddagen. 115 af de 237 dødsulykker skete om eftermiddagen. Det svarer til 48,5 procent.

Christinas job er at passe katte: Særligt én kat har gjort indtryk
Christinas job er at passe katte: Særligt én kat har gjort indtryk

Der er så en anden faktor, der hedder, at når man bliver træt, så laver man flere fejl. Hvis du arbejder 12 timer, så har du dobbelt så stor risiko for en ulykke de sidste fire timer end de første otte.
Det forklarer Kent J. Nielsen til Fagbladet 3F.

LÆS OGSÅ: Op til 72 kontanthjælpsmodtagere kæmper om samme stilling

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv: En bid af Facebook skaber danske job

LÆS OGSÅ: Avis: Facebook vil bygge kæmpe datacenter i Odense

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx