Af - 02/06-14 18:41; Opdateret: 02/06-14 18:56

Bjerrehuus raser mod hellige kritikere: - Hun er jo 'plus size'-modelBjerrehuus raser mod hellige kritikere: - Hun er jo 'plus size'-model

Det er intet problem, at kalde normaltbyggede kvinder for 'plus-size'-modeller. Det mener Suzanne Bjerrehuus, som er træt af den hetz, hun mener har kørt mod modelbranchens tynde piger i mange år.

storybild

Suzanne Bjerrehus mener, at man skal kalde Robyn Lawley, det hun er: 'Plus size'-model. (Billede: Wikimedia Commons / Polfoto)

Kritikken har haglet ned over Robyn Lawley, som i modelverdenen betegnes som en 'plus size'-model - altså en 'stor' model.

Flere i branchen kalder det 'decideret sygt' og mener, at det sender forkerte signaler til ungdommen, når modelbranchen kalder en model som Robyn Lawley for en 'plus-size'-model.

En af dem, som ikke ser det som noget problem er Suzanne Bjerrehuus.

- Vi skal jo kalde hende, det hun er. Det er en betegnelse, og i modelbranchen er hun stor. Hvorfor skal det nu være et problem? Hvorfor skal man lave problemer ud af alt?, spørger Suzanne Bjerrehuus.

Er det her virkelig en 'plus-size'-model?
Er det her virkelig en 'plus-size'-model?

Det er billeder som disse, som har fået kritikere til at råbe op.Bjerrehus mener nu heller ikke, at den 24-årige model er 'stor', hvis man sammenligner med andre piger i samme alder:

- Hvis man går ind i enhver gymnasieklasse, så ville hun passe lige ind. Hun er helt normal. Men i modelbranchen er hun stor.

Men er det så ikke problematisk, at hun bliver kaldt 'stor' i modelbranchen, når hun ser helt normal ud?

- Det er åbenbart problematisk for alle dem, der er så hellige og synes, at modeller er for tynde. De synes det er helt galt, at kalde hende 'plus-size'. Men i modelbranchen er hun stor. Hun har nogle større mål derfor er hun 'plus-size'. Det er jo en vare betegnelse, fastslår Suzanne Bjerrehuus, som er træt af den konstante hetz modelbranchen er udsat for.

Dansk supermodel: Min lesbiske mor fandt min homo-far via kontaktannonce
Dansk supermodel: Min lesbiske mor fandt min homo-far via kontaktannonce

- Når nogen bliver sure over, at vi kalder hende for en 'plus size'-model, er det en del af en gammel kamp, som en eller anden hellig mafia har kørt mod modelverdenen. De tvinger tynde piger til at blive vejet som kreaturer, og de bliver pissesure over, at der ikke er flere tykke piger. De prøver at bilde folk ind, at hvis man ser på tynde modeller, får man anoreksi, raser Suzanne Bjerrehus.

Hun mener godt, at unge piger kan skelne mellem, hvad der er stort og hvad der er normalt. Og hvis nogen de har mindreværdskomplekser, så havde de haft det lige meget hvad.

Far fik smart idé og blev multimillionær
Far fik smart idé og blev multimillionær

- De leder bare efter noget at hænge problemer op på, mener Suzanne Bjerrehus.

Hun mener, at nogle af kritikerne typisk er mennesker, som lever af at rådgive pigerne mod at tabe sig for meget.

- Der er sådan et lille kor, som har gjort det til deres levevej at rådgive piger, så de ikke bliver for tynde. Det er en lille flok, som har med anoreksi-ramte at gøre, og de vogter helt vildt, og bliver vildt sure, hvis hende her bliver kaldt for 'stor', siger Suzanne Bjerrehus.


LÆS OGSÅ: Havde du spottet den? Halvnøgen model går uopdaget rundt i gaden

LÆS OGSÅ: Ekstrem kropsudsmykning: Model får gigantisk hul i sin kind

LÆS OGSÅ: Medina kåret som årets ikon

LÆS OGSÅ: Model-kæreste amok over fransk stjernes VM-skrotning

LÆS OGSÅ: Venstres bagland kritiserer Løkke for tøj-indkøb

LÆS OGSÅ: Brystbombe skal skilles: Han knaldede min veninde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx