Af - 03/08-16 16:21

Disse 11 fødevarer skal du aldrig putte i køleskabetDisse 11 fødevarer skal du aldrig putte i køleskabet

Opbevarer du også en eller flere af disse fødevarer i køleskabet, så er det på tide at få dem ud.

storybild

Koldt er ikke altid godt. Mange fødevarer har det bedre af at blive opbevaret uden for køleskabet. (Billede: scanpix/arkiv)

Koldt er ikke altid godt. Den britiske avis Mirror.co.uk har konsulteret det britiske Good Householding Institute og har oplistet 11 fødevarer, som vi ikke skal opbevare i køleskabet.

1. Brød. Nej, brød har ikke godt at ligge i køleskabet. Det bliver hurtigt tørt og kedeligt i kulden. Opbavar i stedet de brød i en dertil indrettet brødkasse eller læg den i en brødpose i køkkenskuffen.

2. Meloner. Der er ikke noget så læskende som et stykke køligt melon i sommmervarmen, men hele meloner skal ikke i køleskabet. Men når du har skåret
den op, så pak resten ind i husholdsfilm og læg den i køleskabet.

3. Bananer. Bananen er en tropisk frugt, som ikke kender til kulde. Den har intet forsvar mod kulden i køleskabet og bliver hurtigt slatten, mørk og kedelig under de lave temperaturer.

4. Tomater. De må da have godt at kølig opbevaring. Nej, både tomaternes holdbarhed og smag bliver væsentligt forringet og mere vandig af at blive opbevaret i køleskab. Ud på køkkenbordet med dem!

5. Kartofler. Stivelsen i kartofler omdannes ved køleskabstemperatur til sukkerarter, som i kombination med en aminosyre omdannes til det potentielt kræftfremkaldende stof akrylamid.


6. Kage.
Opbevar i stedet kage i en lufttæt beholdet, så holder den sig frisk og mere smagfuld i længere tid.

7. Kaffe. Ønsker du at din næste kop kaffe smager lidt af ost og resterne fra aftensmaden i går? Nej, vel. Kaffe tager smag af omgivelsen, så opbevar din kaffe i en lufttæt beholder uden for køleskabet.

8. Honning. Flydende honning er lækkert i en dressing , så hvorfor ødelægge den ved at opbevare den i et køleskab, hvor den krystaliserer

9. Løg. De skal opbevares tørt, mørkt, ventileret, men IKKE koldt. Desuden vil løg i køleskabet afgive løgsmag til andre fødevare i køleskabet, og hvem ønsker at de dyre oste eller mælken til morgenmaden smager af løg?

10. Hvidløg. Det samme gælder her.

11. Avocado. Den lækre frugt modner aldrig i køleskabet. Opbevar den i stedet i en brun, åben papirpose, så får du de lækreste bløde avocadoer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx