Af - 30/03-15 17:24; Opdateret: 30/03-15 17:55

'Latterlig' regel kan betyde farvel til gammel studenter-tradition'Latterlig' regel kan betyde farvel til gammel studenter-tradition

Europaparlamentariker Morten Messerschmidt har ikke meget til overs for en EU-regel, der kan forhindre studenter i at køre med veteranlastbiler.

Bildstrecke im Grossformat »

Arkivfoto

Hver sommer fyldes gaderne med lyden fra hujende studenter, der bag på en gammel, åben lastbil fejrer, at de har gennemført deres ungdomsuddannelse.

Men danskerne kan allerede have set den sidste ballon-pyntede veteranlastbil transportere hue-klædte unge rundt fra hus til hus.

Det skyldes en EU-regel, der ifølge formand for Tungvognshistorisk Forening, Allan Snogdahl, betyder, at veteranlastbiler fremover skal have fartskrivere og udstyr til at tjekke, om chaufføren overholder køre-hviletidsreglerne - også selv om lastbilerne kun bruges et par gange årligt til studenterkørsel.

Til Politiken siger Allan Snogdahl, at det teknisk ikke kan lade sig gøre at få plads til udstyret i de gamle lastbiler, og udgifterne på 30.000 kroner gør det til en udgiftspost, som det ikke kan svare sig at have.

Gymnasieveninder trykker den af - i deres virksomheder
Gymnasieveninder trykker den af - i deres virksomheder

Gymnasielever er vilde med latin
Gymnasielever er vilde med latin

Indtil nu er ejerne af veteranlastbiler sluppet uden om reglerne, men politiet har meldt ud, at man skulle håndhæve dem fra sidste sommer.

Det har fået Dansk Folkepartis Europaparlamentariker, Morten Messerschmidt, til i skarpe vendinger at kritisere reglen.

- Jeg synes, det her er endnu et billede på, at EU regulerer i et omfang og på en måde, som er fuldstændig unødvendig. Selvfølgelig skal der være regler, der garanterer sikkerheden for godstransport på landeveje, men at de samme regler skal gælde for studenterkørsel, det er fuldstændig latterligt, siger Morten Messerschmidt til Berlingske Nyhedsbureau.

Medie: Gymnasieelever snyder og betaler for at få lavet stor opgave
Medie: Gymnasieelever snyder og betaler for at få lavet stor opgave

Student faldt af vognen og blev påkørt af bil
Student faldt af vognen og blev påkørt af bil

Også socialdemokraternes Europaparlamentariker, Christel Schaldemose, er ked af reglen.

- Jeg vil blive rigtig ked af det, hvis ikke vores studenter kan få lov at køre rundt i gamle veteranbiler til sommer for at fejre deres eksamen. Det er en stor dansk tradition, og vi har behov for, der bliver lavet en undtagelse fra de regler. Derfor vil jeg spørge EU-Kommissionen, om ikke Danmark kan få lov til at fortsætte den tradition, som vi har haft i årtier, siger Christel Schaldemose til Berlingske.

Jeg synes, studenterne fortsat skal kunne fejre eksamen i veteranlastbiler. Disse ture kan være fortid. EU´s kø...

Posted by Christel Schaldemose on Monday, March 30, 2015

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fyret fordi hun forsøgte at...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Dansk koncert endte dramatisk: Gæst...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx