Af Ritzau - 23/11-16 19:10

Venstre afviser blankt risiko for grundvandsforureningVenstre afviser blankt risiko for grundvandsforurening

Miljøbeskyttelsen bliver ikke forringet, fastslår V-ordfører efter kritik fra Danmarks Naturfredningsforening.

storybild

Der skal skabes flere job i landbruget og fødevaresektoren. Derfor vil Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti gøre det både nemmere og billigere at drive fødevare- og landbrugsvirksomhed i Danmark. Det er baggrunden for den landbrugspakke, der blev enighed om i december sidste år og som nu er ved at blive gennemført med forskellig lovgivning. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen)

Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen, afviser blankt, at nye regler for husdyrregulering vil forringe miljøbeskyttelsen og gå ud over grundvandet.

Det er ellers netop, hvad Danmarks Naturfredningsforening frygter, efter at regeringen har sendt et udkast til nye regler i høring.

Naturfredningsforeningen peger på, at lovforslaget er så uklart formuleret, at det er umuligt at se, om grundvandet vil blive tilstrækkeligt beskyttet.

Men Erling Bonnesen ønsker med egne ord at berolige kritikerne,

- Der er overhovedet ikke tale om at lempe reglerne. Det kan jeg klart afvise. Både med det her lovforslag, eller med Landbrugspakken i sin helhed, kan jeg klart fastslå, at der ikke er tale om at forringe reglerne, siger han.

- EU-reglerne fastslår, at man ikke må forringe miljøbeskyttelsen. Så det undrer mig, at naturfredningsforeningen kommer med sådan en melding, når de godt ved, at man ikke må forringe miljøbeskyttelsen.

- Og det ønsker vi heller ikke, tilføjer Bonnesen.

Miljøministeriets embedsmænd skriver ganske vist i bemærkningerne til det forslag, der er sendt i høring, at der er "tvivl" om den EU-retlige vurdering.

- Det kan således ikke udelukkes, at EU-Domstolen vil kunne nå frem til, at direktivimplementeringen ikke er tilstrækkelig, skriver ministeriet.

Det fremgår også, at der er en vis "procesrisiko" forbundet med forslaget. Procesrisiko betyder normalt, at et ministerium vurderer, at der vil være risiko for at tabe en eventuel retssag.

Til det siger Erling Bonnesen:

- Der kan vi også berolige. Det er klart, at når vi i Danmark ændrer reglerne, så skal EU selvfølgelig ind over for at sikre, at vi overholder reglerne.

- Så er det helt naturligt, at embedsværket i deres kancellisprog skriver, at vi ikke på forhånd kan garantere, at der ikke kommer nogle spørgsmål.

Forslaget går blandt andet ud på, at det fremover kun skal være anlæg til husdyrbrug, der kræver konkret tilladelse. Reguleringen af, hvor meget landmænd må gøde, skal styres af generelle regler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx