Af - 30/03-15 11:55; Opdateret: 31/03-15 12:43

Ny undersøgelse: Din BH kan gøre dig sygNy undersøgelse: Din BH kan gøre dig syg

BH'er er ikke altid lige at spøge med. Den forkerte BH, som tre ud af fire kvinder bruger, kan have alvorlige konsekvenser for helbredet. Se hvilke og hvorfor.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Hvis du bruger BH og lider af hovedpine, nakkesmerter, ledsmerter, mavepine, fordøjelsesproblemer og jævnlige stikkende smerter i overkroppen, bør du nok få tjekket størrelse og pasform i en fart.

En ny undersøgelse viser nemlig ifølge Daily Mail, at tre ud af fire kvinder bruger helt forkerte BH'er, at halvdelen af kvinderne aldrig har fået taget mål, og at mange kvinder helt bevidst køber en forkert størrelse, fordi de går efter et bestemt mønster, farve eller design, selv om det slet ikke findes i deres egen størrelse.

Skjult kamera: Så mange tjekker kvindes bryster ud
Skjult kamera: Så mange tjekker kvindes bryster ud

Og aller værst er det måske ifølge undersøgelsen, når kvinder helt bevidst vælger en forkert i håbet om, at denne vil øge eller mindske deres udskæring.

Men alle disse vaner er sundhedsfarlige lyder advarslerne:

Stød-BH skal stoppe voldtægter
Stød-BH skal stoppe voldtægter

- Hvis en BH er for stram, kan den skabe pres på nerver, muskler og blodårer rundt om skulderne, ribben og den øverste del af ryggen, hvilket leder til smerter, hovedpiner og smerter og stikken og prikken i armene samt måske allermest alvorligt nemlig give kronisk ødelagte led i det øverste af skuldrene, refererer Daily Mail fra undersøgelsen.

- Hvis BH'en er for løs eller stor, kan det, i modsætning til hvad mange tror, også give problemer – for eksempel dårlig holdning, som igen kan føre til fordøjelsesproblemer, halsbrand og forringet vejrtrækning, fortsætter advarslerne.

Ikke mindst gravide har brug for en ordentligt støttende BH:

- Hvis du konstant bruger en BH, som ikke støtter brysterne korrekt vil tyngdekraften, graviditet, hormoner, sportsaktiviteter og vægtsvingninger udvide og strække huden, formen og de brystets ligamenter mere end nødvendigt.

DAGENS TALEBOBLE: Hvad siger Stacys sok til at skulle ned i hendes bh?
DAGENS TALEBOBLE: Hvad siger Stacys sok til at skulle ned i hendes bh?

Ifølge Daily Mail, bliver kvinder ved med at gå med forkerte BH'er og undlader at tage deres potentielle sundhedsproblemer alvorligt trods undertøjsindustriens advarsler og opfordringer til at få taget personlige mål gennem de seneste år.


LÆS OGSÅ: Oplagt julegave: Japansk 'bryst-rive' lover fastere fortrin

LÆS OGSÅ: Politi til natklub: Slut med live-sex og bryster

LÆS OGSÅ: Skjult kamera: Så mange tjekker kvindes bryster ud

LÆS OGSÅ: Stød-BH skal stoppe voldtægter

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne vrede besked til handicappet...
bt.dk
Sanne Salomonsens glædesudbrud har...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Gæst opdagede svineri i dansk skov:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx