Af - 28/05-15 11:01; Opdateret: 28/05-15 11:56

Vold mod p-vagter udløser stribe af påbud fra ArbejdstilsynetVold mod p-vagter udløser stribe af påbud fra Arbejdstilsynet

I otte af de 12 selskaber er der så store problemer med vold og trusler, at det har udløst påbud fra tilsynet, skriver Fagbladet FOA.

storybild

I otte af 12 selskaber er der store problemer med vold og trusler. (Billede: Polfoto/Jan Dagø)

Arbejdstilsynet har i en særlig indsats undersøgt det psykiske arbejdsmiljø i 12 private og offentlige p-vagt-selskaber.

”Mange parkeringsvagter oplever daglige verbale og adfærdsmæssige krænkelser i form af nedladende tale og ukvemsord både fra billister, der er utilfredse med et kontrolgebyr, og fra tilfældige forbipasserende,” skriver tilsynet i et afsluttende notat om indsatsen.

”Arbejdstilsynet har fået oplysninger om adskillige tilfælde af fysisk vold mod parkeringsvagter i form af slag, spark, skub, at man har forsøgt at køre ind i dem med bil mv.,” hedder det videre.

Fængselsvold: Syv mænd overfaldt bandelederen Store A
Fængselsvold: Syv mænd overfaldt bandelederen Store A

Et af de selskaber, der har fået påbud er det kommunale Frederiksberg Parkering. Tilsynet mener blandt andet, at p-vagterne ikke får tilstrækkelig oplæring og instruktion i at håndtere konflikter.

”Vi vidste godt, at det nok ikke var helt i orden, da det er lang tid siden, vi har været på kursus. Og at nogen slet ikke har været. Vi skal være rustet til at klare meget, og det kan vi blive bedre til ved for eksempel at komme på kursus,” siger p- vagternes tillidsrepræsentant Jørgen Smedegaard til Fagbladet FOA.

Hjemløs mand blev banket og smidt i søerne i København
Hjemløs mand blev banket og smidt i søerne i København

Derfor skal samtlige p-vagter på Frederiksberg i starten af næste måned på kursus i konflikthåndtering.

P-bøderegn til mindehøjtidelighed var falsk alarm
P-bøderegn til mindehøjtidelighed var falsk alarm

Jørgen Smedegaard mener, at der hører en vis risiko med til at udføre jobbet.

”Man skal kunne tåle lidt af hvert, for ellers brænder du ud i det her job. Men man skal ikke finde sig i at blive slået på, sparket, spyttet og forsøgt kørt ned. Men det er svært at forhindre folk i at råbe efter os,” siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Twitter-stifterens vilde...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Dit ansigt afslører, hvad du føler
bt.dk
Medie: Kongelig fartdjævel ræsede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx