Af - 08/04-14 17:47

Nu vil du virkelig gerne slippe speederen nær vejarbejdeNu vil du virkelig gerne slippe speederen nær vejarbejde

Fra den 15. april 2014 bliver der dobbelt op på straffen for hastighedsovertrædelser ved vejarbejde. Det har et flertal i Folketinget i dag vedtaget.

storybild

(Billede: Polfoto)

Når du fremover kører forbi et vejarbejde, er der i kroner og øre-mæssig forstand dobbelt så god grund til at slippe speederen og sænke farten, end der plejer.

For Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, som betyder en fordobling af bøden til bilister, som begår hastighedsovertrædelser ved vejarbejde

Slagelse-ægtepar dræbt i lastbil-ulykke på E 20
Slagelse-ægtepar dræbt i lastbil-ulykke på E 20

Samtidig kan bilister, som kører for stærkt sådanne steder, nu få en betinget frakendelse af førerretten allerede ved hastighedsoverskridelser på 40 pct. sådanne steder (mod 60 pct. i dag).

To personer dræbt i motorvejsulykke
To personer dræbt i motorvejsulykke

- For høj fart er skyld i mange alvorlige trafikulykker, og de mennesker, der arbejder på vores veje, har vi et ansvar for at passe godt på, så de kan udføre deres arbejde under sikre og trygge forhold. Nu fordobler vi bøden for at køre for stærkt og nedsætter grænsen for, hvornår der skal ske betinget frakendelse af førerretten. Det skaber et klart incitament til at tage hastighedsnedsættelsen ved sådanne arbejder alvorligt, siger Justitsminister Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Loven træder i kraft den 15. april 2014.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
'Her er lønnen for en fængselsbetjent...
bt.dk
Politiet har en opfordring: Husk det...
bt.dk
Gymnasium lukket ned efter lovbrud:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx