Af - 07/04-15 10:09; Opdateret: 07/04-15 14:57

Qvortrup: Yahya Hassan er endnu et kendis-stuntQvortrup: Yahya Hassan er endnu et kendis-stunt

Nyheden om, at den unge digter gør sit indtog i dansk politik, er ifølge metroxpress' politiske kommentator blot endnu et forsøg på at gøre dansk politik interessant ved hjælp af kendisser.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv/Collage)

Er Yahya Hassans indtog i dansk politik det, der giver Nationalpartiet de 20.260 vælgererklæringer, som gør dem berettiget til at deltage i folketingsvalget 2015?

Ifølge metroxpress politiske kommentator, Henrik Qvortrup, kan det være tilfældet, men det ser svært ud:

- Der er langt fra de 8.000 godkendte vælgererklæringer, som de har nu, til de 20.000, som det kræver. Og godt nok er Yahya Hassan et kendt navn, hvilket kan trække folk til, men det er op ad bakke, og det ser svært ud, siger Henrik Qvortrup, som dog samtidig understreger, at man aldrig skal dømme et politisk parti ude på forhånd:

- Der er et marked lige nu for dem, der tænker helt anderledes. Dem, der byder det politiske establishment imod. Og den vej rundt, ja why not, siger Henrik Qvortrup.

Qvortrup: Ikke dumt, at placere Løkke midt i 'fadøllets højborg'
Qvortrup: Ikke dumt, at placere Løkke midt i 'fadøllets højborg'

Yahya Hassan meddelte tirsdag morgen, at han bliver kandidat for Nationalpartiet, der blev stiftet i november sidste år. I en pressemeddelelse skrev han:

- Jeg repræsenterer Nationalpartiet for at være med til at kunne forene de forskellige mennesker i vores samfund.

Yahya Hassan går ind i politik og stiller op for dette parti
Yahya Hassan går ind i politik og stiller op for dette parti

Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, glæder sig over Yahya Hassans kandidatur.

- Vi er glade og stolte over, at Yahya har valgt at stille op for os, og jeg glæder mig til vores videre samarbejde. Han er et ungt, frisk pust til det politiske landskab i Danmark, lyder det fra Kashif Ahmad.

Et frisk pust i det politiske landskab er Qvortrup enig i, men som han ser det, er Yahya Hassan blot et af mange friske pust i dansk politik lige nu:

- Mest af alt virker det som et stunt. De opnår en kendis-faktor, og de trækker folk til deres pressemøde, som ellers ikke ville have været der. Men der er jo så mange, unge friske pust lige nu. Mads Holger er et andet eksempel, og flere steder bliver der opstillet kandidater, som i forhold til, hvordan man traditionelt har betragtet politikere, er temmelig skæve, siger Qvortrup og fortsætter:

- Man kan betragte det som en selvstændig pointe i en tid, hvor politikerleden er større, end den har været meget længe, og lige nu er der et publikum til at tage nogle kandidater ind, som er helt anderledes og som tænker helt uortodokst i forhold til politik. Og derfor ser vi en stand up komiker, der kan stille op og blive kandidat for Alternativet, imens Yahya Hassan nu bliver det for Nationalpartiet, siger Henrik Qvortrup.

Yahya Hassan anker til landsretten: Det er en tøsemandsdom
Yahya Hassan anker til landsretten: Det er en tøsemandsdom

Digteren Yahya Hassan straffes for vold i Aarhus
Digteren Yahya Hassan straffes for vold i Aarhus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx