Af - 25/02-16 19:53; Opdateret: 26/02-16 12:13

Sexolog: I denne alder har man den bedste sexSexolog: I denne alder har man den bedste sex

Find ud af, i hvilken alder du kan forvente den bedste sex ifølge sexolog Paprika Noel.

Bildstrecke im Grossformat »

Mange vil måske mene, at sex er bedst, når man er ung. Energien er i top, brysterne sidder stadig, hvor de "skal", og recepten på viagrapillerne er endnu ikke udskrevet.

Men ifølge sexolog og parterapeut Paprika Noel skal man cirka fire årtier ind i sit liv, før man har den bedste sex i sit liv.

- En 26-årig nedlægger måske en masse kvinder hele tiden og synes, han har masser af god sex, men han tør ikke åbne sit hjerte, og det bliver ikke til andet end gensidig onani-sex med en kvinde, fortæller hun og tilføjer:

- Visdommen til at bolle kommer først langt senere.

Hun mener, at kvinderne typisk har den bedste sex fra de er midt i 30'erne og til godt op gennem 40'erne, mens mændenes seksuelle tilfredshed topper lidt senere - det handler i bund og grund om, hvornår man begynder at hvile i sig selv.

19-årig pige lider af sjældent syndrom: Dette sker, når hun har sex
19-årig pige lider af sjældent syndrom: Dette sker, når hun har sex

- Når man er sidst i 30'erne og 40'erne har man fred med den, man er og er ikke lige så fikseret på mavedeller. Der er noget selvaccept og selvkærlighed, der gør, at man slapper af og hviler mere i sig selv. Man kan bare læne sig tilbage og nyde det uden at tænke på, om den er for skæv eller lidt for lille, eller om brysterne måske er blevet lidt trætte, siger hun og tilføjer:

- Man får et andet syn på sin krop. Det gør automatisk, at intimiteten bliver nemmere, og at man kan være mere til stede i intimiteten og nuet. Samtidig opdager mange, at målet ikke er orgasme og udløsning, men rejsen derhen, siger hun.

Hun understreger dog også, at man selvfølgelig godt kan finde en på 46, der "boller ad helvedes til."

Selvom de fleste måske først begynder at hvile i sig selv omkring de 40, kan man altså nå til dette stadie tidligere eller senere i livet.

- Når en mand og kvinde kan tage tøjet af og kan stå nøgen mentalt og fysisk over for hinanden, dér kan de opnå seksuel ekstase – og ikke før. Det behøver ikke have noget med alder at gøre, siger hun.

Forskning viser, hvorfor du skal blive ved og ved med at knalde
Forskning viser, hvorfor du skal blive ved og ved med at knalde

Ud over alderen har kærligheden mellem to mennesker også betydning for oplevelsen af god sex, fortæller hun.

- Sex, der opstår af kærlighed er langt mere dyb, langt mere intim og langt mere guddommelig, fordi følelserne er med. Men gud, hvor har jeg også elsket mænd. der ikke kunne bolle, griner hun.

LÆS OGSÅ: Camilla tester sexlegetøj og klitorissugere: - Det var svært at fortælle farmor

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx