Af - 08/04-14 14:48; Opdateret: 08/04-14 15:27

Kristina hjalp 92-årig kvinde med indkøb og fik en oplevelse for livetKristina hjalp 92-årig kvinde med indkøb og fik en oplevelse for livet

"Det var nogle af de bedste timer, jeg længe har brugt, og det gav så meget glæde at hjælpe hende," siger 26-årige Kristina fra Frederikshavn.

storybild

(Billede: Facebook, Kristina Schiemann)

En tilfældig tur på posthuset tilbage i marts gav 26-årige Kristina Schiemann fra Frederikshavn en oplevelse, hun sent vil glemme.

Ved postkassen opdagede Kristina, at en ældre kvinde var i problemer med sine indkøbsposer i en Fakta-butik, og Kristina tilbød sin hjælp.

- Kan jeg hjælpe,? spurgte Kristina.

- Ja, jeg har vist købt for meget, sagde kvinden, som hedder Edel.

Det viste sig, at Edel havde ligget syg i flere dage, og i supermarkedet havde hun handlet for meget ind, til at hun selv kunne bære det hjem.

Sanne ramt af sclerose som nybagt mor: 22 veninder gjorde det utænkelige
Sanne ramt af sclerose som nybagt mor: 22 veninder gjorde det utænkelige

Kristina tilbød at køre hende hjem, så hun slap for at tage bussen, og på vej i bilen takkede Edel for hjælpen og fortalte, at hun netop var fyldt 92 år.
Hjemme hos Edel drak de kaffe, spiste hindbærsnitter og snakkede længe om Edels lange liv.

- Hun fortalte mig om 2. Verdenskrig, og hvordan hun opholdt sig i Grønland under besættelsestiden, siger Kristina Schiemann.

- Det var nogle af de bedste timer, jeg længe har brugt, og det gav så meget glæde at hjælpe hende, for netop den dag var faktisk rigtig dårlig. Men det var så dejligt at se Edel blive glad, fortæller Kristina.

De kalder mig 'spassermanden' – og jeg er stolt af det
De kalder mig 'spassermanden' – og jeg er stolt af det

Om aftenen fortalte Kristina sine Facebook-venner om oplevelsen, og det resulterede i en viral update, hvor 2000 mennesker delte historie, og 46.000 har i skrivende stund liket det.


Opmærksomheden har overrasket 26-årige Kristina.

- Jeg havde aldrig forventet så mange likes, og folk har skrevet til mig, at episoden har inspireret dem til at gøre det samme i hverdagen, siger hun til MX.dk

Terapi-hunden Gaia: Hjælper hjerneskadede patienter tilbage til livet
Terapi-hunden Gaia: Hjælper hjerneskadede patienter tilbage til livet

For Kristina var det helt naturligt at hjælpe en person i nød. Hun har tidligere lavet frivillig arbejde, og flere gange før har hun hjulpet folk på gaden, der har været i problemer.

- Jeg tror på, at hvis man behandler andre godt, så bliver man også selv behandlet godt, siger Kristina, som er uddannet pædagog, men lever af at spille musik.

For ti dage mødtes Edel og Kristina igen, og endnu en gang var det i Fakta.

- Edel genkendte mig, og hun sagde igen 1000 tak for hjælpen, fortæller Kristina.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx