Af Jeppe Pedersen - 17/08-17 11:13

Advarsel! Stærke billeder: Dette må du ALDRIG gøre på en cykel Advarsel! Stærke billeder: Dette må du ALDRIG gøre på en cykel

'Sid ALDRIG bag på en cykel. Det her er, hvad der sker, hvis man får foden ind i egerne.'

storybild

(Billede: Privatfoto)

Sådan begynder Lise Elsborg Jensen sit Facebook-opslag, der må kandidere til at være årets mest ubehagelige.

Her har hun nemlig delt et billede af sin søn, Sylvester, der har været udsat for et alvorligt cykeluheld.

11-årige Sylvester sad bagpå sin 14-årige søsters cykel, da de sammen skulle i det lokale supermarked i Havdrup for at handle ind. På vejen hjem får han på uheldigste vis fik sin fod i klemme i cykelegerne.

Det kostede en dyb, dyb flænge i foden og en tur på Køge Sygehus.

Til BT fortæller Lise Elsborg Jensen om det forfærdelige uheld:

»Min datter tror, det er en pind, der er i hjulet, så hun stopper op og ser så til sin forfærdelse, at Sylvesters fod er skåret op. Han skreg så højt, at dem, der boede i huset, hvor det skete, kom løbende ud,« fortæller hun.

Lise Elsborg Jensen var ikke selv til stede, da det skete, så hun fik et telefonopkald fra sin datter, som hun aldrig vil glemme:

»Da jeg tager telefonen, kan jeg bare høre én, der skriger og siger: 'Mor, jeg tror hans knogle stikker ud'. Så kører jeg af sted for at finde dem, og jeg har ikke nået at spørge, hvorhenne den her knogle stikker ud. Så i min fantasi tænker jeg jo, at det ud af ryggen eller benet. Det er det værste opkald, man kan få som mor. Jeg når jo at tænke 1.000 tanker,« siger hun og fortæller, at det var en lettelsens suk, da hun opdagede, at det 'kun' var foden.

Lise Jensen skyndte sig at køre sine børn på Køge Sygehus, hvor Sylvester blev lagt i fuld narkose.

»Han var mega-bange og råbte: 'Mor, min fod falder af',« fortæller Lise Jensen.

Heldigvis er der ikke sket noget med Sylvesters motorik i foden. Og alle senerne er intakte.

Lige nu sidder den udskrevne Sylvester og resten af familien hjemme i Havdrup og venter på en skæbensvanger afgørelse fra lægerne:

»Lige nu krydser vi fingre. Huden er så ødelagt, at lægerne ikke ved, om huden er dødt. Det finder vi først ud af om et par uger. Vi håber, det har overlevet, for ellers skal der transplanteres hud et andet sted fra,« siger Lise Jensen.

Opslaget med Sylvesters blodige fod har fået over 6.000 delinger og 1.300 kommentarer, siden den blev lagt op kl. 22.49 onsdag nat.

Det har fået masser af danskere til at få det dårligt, både fysisk, men også over dem selv.

Lise Jensen er overvældet over, hvor mange der har kommenteret og delt opslaget.

»Det har været helt vildt at læse alle de kommentarer. Min tanke var jo ikke, at vise hvor synd det er for Sylvester, men mere at lære unge, at det er, hvad der kan ske, når man sidder bag på en cykel. Jeg kan godt forstå, at nogle synes, det er for voldsomt, men det har jeg det fint med,« siger hun og fortæller at hendes datter nu har sagt, at hun aldrig gør det igen.

»Min datter følte jo, at det var hendes skyld. Hun kunne ikke gå i skole, fordi hun havde ondt i maven, så hun tog op på sygehuset. Men Sylvester er stor nok til at selv at være ansvarlig for sine handlinger. Og de gør det nok aldrig igen,« siger hun.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
FCM-boss svarer igen: Brøndby-ejer...
bt.dk
Dansk skuespiller tog 15 kilo på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx