Af - 08/01-14 21:55; Opdateret: 08/01-14 22:07

Messerschmidt taget i kopi-brølerMesserschmidt taget i kopi-brøler

Dansk Folkepartis EU-profil, Morten Messerscmidt, har kopieret en britisk kollegas EU-kritiske-indlæg og offentliggjort det i eget navn. Det kan skade hans troværdighed, siger ekspert.

storybild

Morten Messerscmidt (DF) er kendt for at have ordet i sin magt, men har har svært ved at forklare, hvorfor han har kopieret en EU-kollegas EU-kritiske blog-indlæg og publiceret det på Facebook i sit eget navn. (Billede: polfoto/arkiv)

Over 1.600 personer havde onsdag eftermiddag liket et længere EU-kritisk indlæg fra EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF), som han lagde ud på sin Facebook-profil tirsdag aften. Indlægget er ganske velskrevet.

Messerschmidt søger nyt job
Messerschmidt søger nyt job

Messerschmidt er kun 53 procent enig med sig selv
Messerschmidt er kun 53 procent enig med sig selv

Der er bare den hage ved det, at det en tro kopi af et blog-indlæg fra den nationalkonservative EU-parlamenratiker Daniel Hannan fra Storbritannien, som postede indlægget på sin blog på The Telegraph's netavis i november 2013.

Messerschmidt henviser ikke med et ord til kilden i indlægget, som i Messerschmidt udmærkede oversættelse indledes således:

'Skal jeg fortælle jer den værste ting om EU? Det er ikke frådseriet med skattepenge, korruptionen eller de ikke-folkevalgte lederes luksuriøse livsstil. Det er ikke foragten for vælgerne eller den endeløse vilje til at lade hånt om demokratiets spilleregler.(...). Nej, det er noget langt mere frastødende end alle disse ting. Noget som, bizart nok, ikke er så iøjnefaldende. Det er kort og godt, at ”EU laver reglerne hen ad vejen.”

Facebook: Fejl at blokere Messerschmidt
Facebook: Fejl at blokere Messerschmidt

Hannan skrev oprindeligt:

'Shall I tell you the worst thing about the EU? It’s not the waste or the corruption or the Michelin-starred lifestyles of its leaders. It’s not the contempt for voters or the readiness to swat referendum results aside. (…) No, it’s something more objectionable than any of these things – and something which, bizarrely, doesn’t exercise us nearly as much as it should. Put simply, it’s this: the EU makes up the rules as it goes along.

Morten Messerschmidt angrebet med tåregas
Morten Messerschmidt angrebet med tåregas

Messerschmidt bedyrer over for metroxpress, at han fået lov til at 'bruge' Hannans blog-indlæg.

- Vi sad for tre uger siden, tror jeg, i julemåneden var det i hvert fald, og talte sammen om det der indlæg og brainstormede over sådan udviklingen. Og øh, og øh, der blev vi så enige om, at øh, at øh – eller vi talte om det, og jeg sagde så, om det var okay, at jeg brugte det, og det var fint med ham, og derfor har jeg så brugt det, og skrevet en anden del på til sidst, end det han var inde på, siger Messerschmidt til mx.dk

Men sagen handler slet ikke om copyright og rettigheder, men om politisk troværdighed, siger ekspert i politisk kommunikation Jonas Gabrielsen, lektor i retorik på RUC.

Messerschmidt vrider sig efter kopi-brøler
Messerschmidt vrider sig efter kopi-brøler

- Det kan skade hans troværdighed – også på længere sigt. Facebook er personligt medie, hvor man forventer, at afsenderen selv har skrevet sine opdateringer. Man vil jo spørge sig selv, om Messerschmidt selv har været ved tasterne næste gang.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Daniel Hannan. Mx.dk ville gerne have spurgt ham, om han synes, det er i orden, at Messerscmidt ikke bare har brugt hans blog-indlæg, men oversat og publiceret det i eget navn.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx