Af - 14/06-15 22:01; Opdateret: 14/06-15 22:25

8 ting vi IKKE kunne brokke os over på NorthSide i år8 ting vi IKKE kunne brokke os over på NorthSide i år

Der er intet som lidt god brok, der kan bringe folk tættere sammen. Men her er otte ting, man ikke kan kritisere NorthSide festival 2015 for.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik videre for at se de otte ting, man ikke kunne beklage sig over.

Metroxpress har sat NorthSides talsmand John Fogde i stævne for at få forklaringen på de ting, festivalgæsterne ikke kan beklage sig over i år.

LISTE: 6 grunde til, at NorthSide er federe end Roskilde
LISTE: 6 grunde til, at NorthSide er federe end Roskilde

Dårlig mobildækning
Efter 2014-traumerne, hvor flere af os ikke kunne opdatere Instagram, blev 2015 et langt bedre år for mobildækningen. Publikum ‘snappede’ og instagrammede løs uden de store problemer. Hurra for det.

- Vi kan som festival ikke selv gøre noget teknisk, men vi har i år varslet de store teleselskaber om, at der kommer 35.000 mennesker på pladsen. Det har fået dem til at opgradere. Flere af de store selskaber har nu to sendemaster frem for én sidste år. Det virker også som om, det har virket, og der derfor ikke har været nævneværdige problemer i år, siger John Fogde.

Manglende svar på sociale medier
Her er NorthSide som eleven, der sidder på forreste række i klassen. Alle henvendelser på Facebook-væggen besvares, Instagram-opslag kommenteres ofte og får et ‘like’ med på vejen. Det er ikke en festival, der er svær at komme i kontakt med - om det så omhandler billetbøvl eller festival-stressede, aarhusianske høns, der ikke vil lægge æg.

- Vi har et hold på omkring 20 personer, der arbejder i vagtskifte. De holder øje med alt, der omhandler NorthSide. Og vi har en politik om, at vi svarer på alle spørgsmål, der er stillet direkte til os, siger festivalens talsmand John Fogde.

NorthSide kommer mand til undsætning: - I skylder mig tre æg!
NorthSide kommer mand til undsætning: - I skylder mig tre æg!

Betalingsarmbånd
Sidste års helt store problembarn, den elektroniske betalingsform med et chip-armbånd, blev droppet igen. Hvor man i 2014 kunne få en samtale i gang med alle og få nye venner i uendelige køer for at få tanket armbåndet op, måtte man i 2015 køre den klassiske stil med Dankort og kontanter.

- Det er ikke droppet for evigt. Men vi har ikke kunnet finde en partner, som vi kunne stole på. Fordi de fejl og problemer, der var ved armbåndet sidste år, var vi ikke overbevist om var rettet. Så vi var ikke trygge ved at have det i år, siger John Fogde.

SKAL SES: Festivalens vildeste danser er fundet
SKAL SES: Festivalens vildeste danser er fundet

Lange køer
På intet tidspunkt oplevede vi uoverskuelig kø. I toilet-, øl- eller madboder var det sjældent komplet umuligt at kommet til.

- Det var en af de ting, vi fik en hel del kritik for sidste år, hvor der eksempelvis var store kø-problemer ved indgangen. Men vi har haft flere hold til at analysere problemerne og med helt lavpraktiske virkemidler som bedre skiltning og anderledes sluser gjort det meget hurtigere at komme til, siger talsmanden.

Ensformigt vejr
Man fik brugt hele garderoben under NorthSide, hvor der både var magisk sommervejr fredag. Intens regn lørdag - og ganske tåleligt opholdsvejr søndag. Så både de korte shorts og gummistøvlerne blev luftet.

- Folk blev våde og kolde lørdag, og det er forventeligt, når det regner. Men takket været hældningerne på pladsen, var der meget af vandet, der blev ledt væk af sig selv, siger John Fogde.

Kedeligt madudvalg
Ambitionerne om endnu mere økologi på NorthSide betød udskiftning hos en hel del boder - og helt nye madboder. Der var alt fra lækkert-snaskede pomfritter, sunde salater, gourmet-hotdogs og østers på festivalen.

- Vi har især lyttet til publikums forespørgsler om mere vegetarmad og glutenfri alternativer. Så det har betydet et bredere udvalg, lyder det fra John Fogde.
Metroxpress vil gerne sende en særlig tak til festivalens pandekagebod. Pandekager 4-ever.

Monsterregn over NorthSide: Derfor er det dejligt
Monsterregn over NorthSide: Derfor er det dejligt

Ballade
NorthSide er kendt for at være en rolig festival, som ikke sætter politiet på overarbejde.

- Der er mange faktorer, der spiller ind. Men basalt set tiltrækker festivalen veluddannede, intelligente mennesker i 30-års alderen, der er vilde med musik, den spændende mad og kommer her for det sociale. De ting genererer en hyggelig stemning, som overskygger andre ting. Samtidig er der flere kvinder end mænd - og kvinder slås bare mindre, er et bud på en forklaring fra John Fogde.

Miljøsvineri
Man føler ikke, man belaster planeten synderligt, når man er på NorthSide, hvor der overalt er forskellige skraldespande, hvor publikum opfordres til at sortere deres affald.

- Sidste år sorterede vi 45 ton affald, hvilket var 53 procent af den samlede mængde affald. I år regner vi med at komme op på 60 procent. Det er vigtigt for os, for det er ikke kun en miljømæssig fordel at sortere affald. Der er også økonomisk fordel, for i det sekund, affald er sorteret, bliver det til en ressource, der kan genanvendes, siger John Fogde.

Popstjerne undercover på NorthSide: - Mit hår afslører mig hver gang
Popstjerne undercover på NorthSide: - Mit hår afslører mig hver gang

LÆS OGSÅ: Popdrenge slår publikumsrekord på festival

LÆS OGSÅ: Se de sjove GIF'er med publikum fra NorthSide

LÆS OGSÅ: QUIZ: Kan festivalgæster genkende NorthSides hovednavne?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx