Af - 20/03-15 14:04; Opdateret: 20/03-15 15:31

Fuser i Danmark: Her er billeder af solformørkelsenFuser i Danmark: Her er billeder af solformørkelsen

Det var meget få steder i Danmark, som ikke var dækket af skyer fredag formiddag. Her er billeder af solformørkelsen, hvis du ikke selv fik set den.

Bildstrecke im Grossformat »

Skuffelsen var til at føle på ved Tycho Brahe Planetarium i København. Her var flere hundrede forventningsfulde mennesker mødt op for at se månen dække for solen. Men der var altså noget, der dækkede for det syn.

De fleste havde på forhånd godt hørt, at der vil komme mange skyer, og at chancerne for at se solformørkelsen var minimale. Men der var alligevel en anelse af håb hos de mange fremmødte.

Det blev dog hurtigt slukket, da uret nærmede sig 10.50 og solformørkelsen nåede sit maksimum. Til gengæld blev gadelamperne tændt i et par minutter, men solen blev altså bag skyerne.

Se billeder af solformørkelsen i galleriet eller nederst i artiklen.

Så du det? Så dyrt er det at jage solformørkelser
Så du det? Så dyrt er det at jage solformørkelser

Mens der mange steder i landet var for mange skyer, så var der også enkelte områder, hvor der var huller nok i skyerne til at solformørkelsen kunne opleves. Det var blandt andet på Bornholm, i Skagen-området og på Lolland-Falster.

På Færøerne var flere tusinde turister kommet langvejs fra for at opleve den totale solformørkelse. Her var der også problemer med skyer, men det blev til gengæld næsten helt mørkt, da månen i et par minutter dækkede for hele solen.

Andre var fuldstændigt ligeglade med vejret. De havde nemlig allerede sikret sig, at de kunne se solformørkelsen, skyer eller ej. Ifølge tv2.dk var 18 fly i luften over Atlanterhavet, udelukkende for at se månen dække for solen på nærmeste hold.

Efter solformørkelsen kommer århundredets tidevand
Efter solformørkelsen kommer århundredets tidevand

Et af flyene lettede fra København i morges. Her havde Illustreret Videnskab sat 50 af flyets 148 sæder til salg, så heldige danskere kunne være sikre på at se det spektakulære syn.

Billetterne startede ved 7.400 kroner, og billeterne var allerede revet væk i januar. En af de heldige passagerer var John Valentin Mikkelsen fra Aarhus, der sammen sin kone har været bidt af solformørkelser siden de så deres første i München i 1999.

- Det er egentlig bindegalt at bruge så mange penge på en flyvetur, der varer fire timer. Men der var penge på kontoen og så kastede vi os ud i det, sagde han til Illustreret Videnskab, inden han gik ombord på flyveren, der lander i København igen i løbet af fredag eftermiddag.

TV: Her er de mest tåkrummende sjove  break-up smser
TV: Her er de mest tåkrummende sjove break-up smser

I København havde Frederik Liljefred taget sine tre sønner med til Tycho Brahe Planetarium for at se den spektakulære solformørkelse. De havde taget en "fridag i videnskabens navn", fortalte han til metroxpress.

- Vi havde selvfølgelig håbet på mere. Der var lige tre gange i starten, hvor man kunne se noget gennem skyerne i få sekunder, og det var det. Men det har stadig været en sjov oplevelse, siger Frederik Liljefred.

De havde taget en hjemmelavet kikkert med, så de kunne se solformørkelsen uden at ødelægge øjnene. Men det blev aldrig klart nok til, at de kunne bruge den.

Fik du heller ikke set solformørkelsen, så kan du se billeder af det smukke syn i galleriet øverst. Ellers er der flere billeder og video her:

Her forsvinder lyset over Færøerne

TV: 10 trick til at blive ekstra 'Happy' i dag :-)
TV: 10 trick til at blive ekstra 'Happy' i dag :-)

Billeder fra de sociale medier
TV: Den vildeste gangster du kommer til at se i dag
TV: Den vildeste gangster du kommer til at se i dag
TV: Er det her er det mest geniale eller mærkelige du kan sende til dine fjender eller venner?
TV: Er det her er det mest geniale eller mærkelige du kan sende til dine fjender eller venner?

TV: Snart kan du sende penge via Facebooks Messenger
TV: Snart kan du sende penge via Facebooks Messenger

LÆS OGSÅ: TV: L.O.C. tager Facebook med storm med disse ord

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Kvalt af høj husleje: Efter 40 år i...
bt.dk
Enhedslisten splittet om flygtningelejre
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx