Af - 04/08-14 14:14

Seer-henvendelser står i kø efter kontroversielt DR-interviewSeer-henvendelser står i kø efter kontroversielt DR-interview

Deadline har fået næsten 1000 seer-henvendelser i forbindelse med programmets dækning af Gaza-konflikten.

storybild

(Billede: Polfoto)

DR 2-programmet Deadline har ligesom andre medier i den seneste tid beskæftiget sig indgående med Gaza-konflikten, som hen over sommeren har udviklet sig blodigt.

Men Deadline har også været i skudlinjen hos seerne i forbindelse med en række interviews, som vært Martin Krasnik har stået for, og kritikken har været intensiv, siden Krasnik i lørdags interviewede en norsk læge, som har arbejdet på et hospital i Gaza.

I løbet af de seneste uger har Deadline-redaktionen modtaget ca. 900 henvendelser vedrørende programmets dækning af Gaza-konflikten.
Henvendelserne har været af både negativ og positiv karakter, oplyser Deadline.

DR-vært lagt for had efter læge-interview
DR-vært lagt for had efter læge-interview

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået flere hundrede henvendelser på redaktionen vedr. Gaza-dækningen - både ris og ros fra seerne. Vi har også fået en lang række henvendelser efter Krasniks interview med Mads Gilbert, og det vidner om at der generelt er stor interesse og rigtig mange meninger om konflikten, siger Deadline-chef Heidi Robdrup til Metroxpress.

- Dette er om noget en konflikt, som kan få folk op af stolene. Men traditionelt fordeler bunkerne sig nogenlunde ligeligt imellem dem som mener, at vi dækker konflikten til fordel for enten den ene eller anden part, fortæller hun.

TV: FN-talsmand bryder ud i gråd på åben skærm efter Gaza-angreb
TV: FN-talsmand bryder ud i gråd på åben skærm efter Gaza-angreb

Heidi Robdrup forsvarer ved samme lejlighed Martin Krasnik, som er blevet beskyldt for at være "zionist" og "talsmand" for den israelske hær, fordi han er jøde.

- Det, der er vigtigt for mig at understrege, er, at ingen kan løbe på frihjul i vores studie. Vi går kritisk til de gæster, vi har i studiet, og vi går lige kritisk til alle – uanset deres sympatier. I øvrigt mener jeg, at Krasniks personlige baggrund er irrelevant. Martin Krasnik er journalist og vært på Deadline – og det er afsættet for ethvert interview, han foretager i studiet, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx