Af Ritzau - 31/10-16 17:10

Minister beder om 400 millioner kroner til flygtningeMinister beder om 400 millioner kroner til flygtninge

Udenrigsministeren vil øge hjælp til flygtninge i Irak og Syrien. Ansøgning til Folketinget på vej.

storybild

Udenrigsminister Kristian Jensen (tv), der her hilser på Vietnams vicestatsminister, Phatv Binh Minh, glæder sig over fremgang i offensiven mod Islamisk Stat i den irakiske by Mosul. (Billede: Reuters/Kham)

Mens irakiske elitesoldater mandag rykker ind i udkanten af Mosul i Irak under hårde kampe mod Islamisk Stat, forbereder Danmark at sende flere penge til flygtninge i det krigsramte område.

Det oplyser udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Danmark har allerede givet 50 millioner kroner. Beløbet går til ikkestatslige organisationer, ngo'er, som modtager flygtninge og internt fordrevne irakere.

- Vi er i gang med at sende et aktstykke (ansøgning) til Folketinget. Vi beder om over 400 millioner kroner til hjælpen i området omkring Syrien og Irak og internt i de to lande, siger Kristian Jensen.

- Men beløbet skal godkendes af Folketingets finansudvalg, inden vi er klar til at bruge dem.

Danmark deltager også militært mod Islamisk Stat. En militær radar overvåger luftrummet i Syrien og Irak, syv danske F-16-fly deltager i angreb på IS, og specialstyrker træner irakiske soldater, påpeger Kristian Jensen.

- Radarbidraget er med til at give et meget nyttigt billede af, hvad der sker af aktivitet i både Syrien og Irak, siger udenrigsministeren.

Under offensiven mod Mosul har IS rettet angreb på andre byer, og danske F-16-fly har ifølge Kristian Jensen en vigtig rolle i offensiven.

- De er med til at angribe Isils (IS) stillinger omkring Mosul, siger han.

Udenrigsministeren glæder sig over, at offensiven mod Mosul foreløbig er gået så stærkt.

- Det er dét, vi har ventet på. At vi kunne knække nakken på Isil i Irak. Når det lykkes at få befriet Mosul, vil det være et afgørende slag mod Isils mulighed for at dominere Irak, siger udenrigsminister Kristian Jensen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx