Af - 01/10-14 08:06; Opdateret: 01/10-14 11:13

Direktør forlader Wonderful Copenhagen efter Eurovision-rodDirektør forlader Wonderful Copenhagen efter Eurovision-rod

'Jeg var bedre informeret ved at læse metroxpress', siger Bella Center-direktør om det lave informationsniveau i Wonderful Copenhagens bestyrelse.

storybild

Allan Agerholm, direktør for Bella Center og formand for Horesta i hovedstaden, forlader nu Wonderful Copenhagens bestyrelse i protest over budgetrodet i forbindelse med Eurovision. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Utilfredshed med bestyrelsen i Wonderful Copenhagen får nu direktøren for Bella Center og formand for Horesta i hovedstaden, Allan Agerholm, til til at forlade Wonderful Copenhagens bestyrelse. Det skriver standby.dk.

- Jeg trak mig for nogle uger siden. Jeg kunne ikke mere leve med det meget mangelfulde informationsniveau til bestyrelsen i forbindelse med hele forløbet omkring Eurovision Song Contest i København – jeg var bedre informeret ved at læse metroxpress. Det afgørende ‘strå’ for min beslutning om at forlade bestyrelsen kom, da den øvrige bestyrelse afviste mit forslag om, at bestyrelsen skulle bede Rigsrevisionen kulegrave hele forløbet om Eurovision, siger han til standby.dk.

Woco: Kender intet til Hæstorps tal
Woco: Kender intet til Hæstorps tal

Metroxpress har gennem de seneste måneder afsløret rod i økonomien omkring Eurovision-showet i København i maj, og i august blev Wonderful Copenhagens underdirektør Martin Bender første offer for den tredobbelte budgetoverskridelse i forbindelse med Eurovision. Kort efter trak bestyrelsesformand Michael Metz Mørch sig.

Allan Agerholm, der altså er den tredje, der er ude af det københavnske turistselskab efter Eurovision, fortæller til metroxpress, at hans forslag om, at bestyrelsen aktivt skulle bede Rigsrevisionen om at undersøge forløbet, blev nedstemt af alle andre i bestyrelsen til det seneste møde den 8. september:

- Så jeg måtte indse, at det bestyrelsesarbejde var ikke noget, jeg havde lyst til at deltage i. Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke har været tilfreds med måden, det er foregået på under Eurovision. Jeg mener ikke, at bestyrelsen er blevet behørigt informeret, om de driftmæssige og økonomiske udfordringer. Jeg kan for eksempel sige, at jeg først kendte til låneaftalen med DR i juli, da jeg læste det i metroxpress. Det synes jeg er særdeles kritisabelt, siger han til metroxpress.

Fortrolig Eurovision-kontrakt: København skulle betale - DR fik alle indtægter
Fortrolig Eurovision-kontrakt: København skulle betale - DR fik alle indtægter

Wonderful Copenhagens administrerende direktør gennem de seneste 20 år Lars Bernhard Jørgensen er fortsat på sin post, og han har tidligere sagt, at andre må vurdere, om han skal gå af.

Emil Spangenberg, kommunikationschef i Wonderful Copenhagen, oplyser til standby.dk, at der udover Michael Metz Mørch og nu Allan Agerholm ikke er andre medlemmer af bestyrelsen, der har trukket sig.

Næste gang Wonderful Copenhagen holder bestyrelsesmøde er på mandag.

LÆS OGSÅ: DR var klar til at aflyse Eurovision

LÆS OGSÅ: Enige eksperter: Dårlig selskabsledelse i Eurovision-selskab

LÆS OGSÅ: Ekspert: Hæstorp-sag kan ende hos Statsforvaltningen

LÆS OGSÅ: Tidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandale

LÆS OGSÅ: Woco: Kender intet til Hæstorps tal

LÆS OGSÅ: Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud

LÆS OGSÅ: Eurovision-underskud kan ramme turismen

LÆS OGSÅ: Ministerium ser på million-tilskud til Eurovision

LÆS OGSÅ: Hæstorp: Helt rigtigt at han trækker sig

LÆS OGSÅ: Formand trækker sig efter Eurovision-underskud

LÆS OGSÅ: Statsforvaltningen undersøger Frank Jensen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx