Af - 11/01-16 09:43

21-årige Andreas bekæmper ensomhed med fastlagt kagejagt21-årige Andreas bekæmper ensomhed med fastlagt kagejagt

To gange om måneden går Andreas på kagejagt sammen med besøgsmodtageren Søren.

Tusinder af danskere er ensomme.

Men et lille besøg og et stykke kage en gang i mellem kan gøre en stor forskel. Det kan 21-årige Andreas Nyrop Hjort skrive under på, efter at han er blevet besøgsven.

To gange om måneden mødes han med den 47-årige Søren for at gå en tur og sludre, mens de leder efter den bedste kage i Roskilde.

- Vi prøver at finde et sted, hvor vi kan få kage, og vi har efterhånden fundet et godt sted, siger den unge pædagogstuderende og fortsætter:

- Så sidder vi og fortæller om os selv. Det er ikke sådan, at vi har nogle interesser til fælles, men vi snakker om, hvordan det går, og vi har fået et tæt forhold, lyder det.

Hver anden studerende oplever ensomhed
Hver anden studerende oplever ensomhed

Andreas har set Søren siden sommeren 2014, og det giver hver gang den ensomme 47-årige ”et pust,” som han plejer at udtrykke det ifølge Andreas.

- Bare det at få tøj og sko på og komme ud ad døren betyder meget for ham, fordi han ved, at der er nogen, der har forventninger til ham.

Selvom Søren er gammel nok til at være Andreas' far, så forventer den 21-årige, at han har fået et bekendtskab for livet.

- Det er et forhold på ubestemt tid. Det giver mig indsigt i et andet menneskes liv, og jeg føler, at jeg gør en forskel for et andet menneske, siger Andreas Nyrop Hjort.

Du kan blive frivillig besøgsven her.

Socialt eksperiment: Hund eller dreng - hvem får mest opmærksomhed?
Socialt eksperiment: Hund eller dreng - hvem får mest opmærksomhed?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx