07/09-13 23:12

Thulesen Dahl lokker flere til Dansk FolkepartiThulesen Dahl lokker flere til Dansk Folkeparti

Dansk Folkepartis medlemstal er steget med 13 procent, siden Pia Kjærsgaard overlod posten til Thulesen Dahl.

storybild

(Billede: Polfoto)

Målt på både medlemmer og vælgere er det kun gået fremad for Dansk Folkeparti, siden Kristian Thulesen Dahl afløste Pia Kjærsgaard som formand i september 2012.

I meningsmålingerne er partiet vokset fra 13 til næsten 18 procent, og de seneste medlemstal viser en stigning på cirka 13 procent til over 12.000 medlemmer. Partiet får i øjeblikket mellem 50 og 100 nye indmeldelser om ugen, skriver Politiken.

En væsentlig årsag er netop formandsskiftet, vurderer lektor ved Center for Valg og Partier på Københavns Universitet Karina Kosiara-Pedersen over for Politiken.

- Dansk Folkeparti har foretaget et generationsskifte, der er forbilledligt, siger Karina Kosiara-Pedersen.

- De er gået fra at have en så karismatisk leder som Pia Kjærsgaard, der også har trukket mange vælgere, til at have en helt anden type og samtidig både tiltrække vælgere og medlemmer. Det er imponerende, siger Karina Kosiara-Pedersen til Politiken.

Eksperter fremhæver ifølge Politiken, at Pia Kjærsgaard var en kontroversiel figur, der afholdt mange vælgere fra at stemme på Dansk Folkeparti. Kristian Thulesen Dahl er langt mindre omstridt med et ry som "pæn regnedreng".

Kristian Thulesen Dahl glæder sig over medlemsfremgangen i det parti, han selv var med til at stifte i 1995.

- Vi er selvfølgelig meget glade for nye medlemmer, især fordi hvor opinionsmålinger indikerer noget, der kan være flygtigt, så ved vi, at folk, der vælger at melde sig ind i et politisk parti, er mere faste i kødet, siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-boss måtte fyre sin ven:...
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
Højesteret udviser LTF-medlem med...
bt.dk
Se den nye liste: Her er verdens mest...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx