Af Ritzau - 11/10-16 14:04; Opdateret: 12/10-16 18:32

Styrelse bruger tusindvis af kroner på Pokémon-jægereStyrelse bruger tusindvis af kroner på Pokémon-jægere

Slots- og Kulturstyrelsen har opsat toiletvogne og skraldespande til Pokémon-jægerne i bibliotekshave.

storybild

Slots- og Kulturstyrelsen har sat en ekstra vagt og mobile toiletter ind, for at håndtere de mange Pokémon-jægere, der befinder sig i Det Kongelige Biblioteks have. (arkivfoto) (Billede: Scanpix/Lillian Suwanrumpha)

Pokémon-jægere har forvandlet Det Kongelige Biblioteks have i hjertet af København fra en fredfyldt oase til en banegård.

Sådan lyder det fra Birgitte Possing, der er professor og Dr. Phil. ved Rigsarkivet.

- Jeg er selv blevet løbet over ende, når jeg har gået der. Pludselig er der 50 unge, som med et brøl kommer spænende rundt om hjørnet. Og hvis man trækker med en cykel, så kan man blive væltet, siger hun.

I haven er der adgang til seks såkaldte pokéstops, som ofte er placeret ved kulturelle og historiske steder. Det har tidligere skabt problemer andre steder.

Blandt andet er området omkring mindesmærket for Holocaust i Berlin blevet fjernet fra spillet.

Senest har hollandske myndigheder droppet at sagsøge selskabet bag Pokémon Go, Niantic, efter at selskabet har slettet de virtuelle monstre fra en beskyttet strand i det vestlige Holland syd for regeringsbyen Haag.

Birgitte Possing ser gerne, at den ansvarlige myndighed – Slots- og Kulturstyrelsen – sætter begrænsninger eller går i dialog med firmaet bag Pokémon for at få fjernet monstrene.

Men Slots- og Kulturstyrelsen har ikke tænkt sig at sætte begrænsninger for spillerne – hverken i Bibliotekshaven eller andre steder.

Tværtimod har man opstillet mobile toiletvogne og sat ekstra skraldespande op for at kunne håndtere de mange unge mennesker, der nu færdes i haven. Der er også ansat en ekstra vagt til at passe på området.

Det koster 3000 til 4000 kroner om dagen, oplyser styrelsen.

I sommermånederne var der op mod 500 personer i bibliotekshaven ad gangen, når der var flest. En stor del af dem var på jagt efter Pikachu og andre digitale væsener.

Slots- og Kulturstyrelsens pressevagt oplyser, at man er glad for de mennesker, der benytter bibliotekshaven, uanset om det er folk, der læser en bog på bænken, drikker en øl efter fyraften eller jager virtuelle monstre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx