Af - 02/06-15 21:23; Opdateret: 02/06-15 21:57

Unge misbrugere får Caribien-ture for otte millioner kronerUnge misbrugere får Caribien-ture for otte millioner kroner

Frederikssund Kommune har siden 2010 brugt otte millioner kroner på at sende 12 unge misbrugere og kriminelle til Caribien i op til to år ad gangen.

storybild

Et par af de unge der har været sendt til Caribien. De to på billedet var med Den Maritime Base, som er det selskab kommunen brugte, men sendt afsted af andre kommuner (Billede: Privatfoto)

7.996.289 kroner.

Det er, hvad Frederikssund Kommune har valgt at betale for at sende 12 misbrugere til Caribien i op til to år ad gangen de sidste fem år. Det viser metroxpress' aktindsigt.

Kriminelle unge fik storbyrejse til Paris
Kriminelle unge fik storbyrejse til Paris

De unge har været afsted på såkaldte skibsprojekter, hvor unge bor på en båd i Caribien.

- Vi gør det for, at de kan komme væk fra misbrugsmiljøet. De er måske også havnet i kriminalitet såsom salg af narko og tyverier. Nogle har været afsted i to år, mens det normale er et år, forklarer kommunens familiechef, Flemming Olsen, til metroxpress.

Kriminelle unge sendes på skitur for skattekroner
Kriminelle unge sendes på skitur for skattekroner

Ombord er også en lærer, så de kan blive rustet til at tage 9. klasses eksamen. Familiechefen forsikrer, at der ikke tale om ferie.

- Det kan lyde eksotisk, men det er ikke en ferie, de er på. Det er benhamrende hårdt at være derude midt i Atlanten. Det er en misbrugsbehandling, siger han og forklarer, at alkohol og stoffer derfor ikke er tilladt.

Forstander: Derfor giver vi skiture til kriminelle
Forstander: Derfor giver vi skiture til kriminelle

Men ifølge flere unge, som metroxpress har talt med, bliver der både røget hash og drukket alkohol på turene.

- Det kommer bag på mig. For det er jo ikke at bruge pengene ordentligt. Det vil jeg selvfølgelig undersøge, siger Flemming Olsen.

10 af de unge fra Frederikssund Kommune har været afsted med firmaet Den Maritime Base. Her bekræfter lederen, at der drikkes alkohol og er problemer med hash.

- Vi har ikke noget alkohol-forbud, for de skal jo lære at drikke ansvarligt. Og ja, der har været problemer med joints, og tager vi dem i det, kan de enten få en advarsel, blive smidt hjem, hvilket er sket tidligere eller vi kan flytte skibet til anden havn. Man skal huske, det er nogle meget svære unge, siger Henrik Oxlund til metroxpress.

Her ses et af de billeder fra Facebook, hvor der ifølge en af de unge, der har været afsted med Den Maritime Base, ryges joints på Caribien-turen (Privatfoto)

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup er forarget over, at de unge misbrugere og kriminelle ryger hash i Caribien på skatteydernes regning.

- Hvis det er rigtig, at de har så let adgang til joints og hash, så er det jo en skandale, at skatteborgerne betaler i dyre domme, og det er totalt uansvarligt af den respektive kommune. Så snart valget er overstået, vil vi tage sagen op med den kommende minister på området. Der skal skrides ind over for den her praksis, siger Peter Skaarup.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx