Af - 28/09-14 13:11

Vejdirektoratet: Vigtigst at få motorvejstrafikken i gangVejdirektoratet: Vigtigst at få motorvejstrafikken i gang

Vejdirektoratet ved endnu ikke, om Helsingørmotorvejen kan genåbnes, inden mandagsmyldretiden går i gang.

Local Eyes

Førsteprioriteten hos Vejdirektoratet er at få trafikken på Helsingørmotorvejen i gang igen, efter at dele af en motorvejsbro lørdag aften styrtede ned over motorvejen. Også selv om det vil kræve, at broen helt bliver fjernet.

Se video og flere billeder hos Local Eyes.

Helsingørmotorvejen har siden været lukket for trafik mellem Gl. Holte og Nærum, efter at broen ved Egebæksvej kollapsede. Endnu er det uvist, hvornår der igen kan køre biler på strækningen.

Brokollaps: Genåbning af motorvej trækker ud
Brokollaps: Genåbning af motorvej trækker ud

- Nu er politiets teknikere i første omgang ved at undersøge, hvad der er sket, og når stedet bliver frigivet, så er entreprenørerne klar til at gå i gang med oprydningen, fortæller Jens Holmboe, der er anlægs- og driftschef i Vejdirektoratet, til Ritzau.

Ifølge ham vil det altoverskyggende formål med oprydningsarbejdet være at få gang i motorvejstrafikken.

Motorvejsbro styrtet sammen i Nordsjælland
Motorvejsbro styrtet sammen i Nordsjælland

- Vores hovedfokus er at få åbnet for trafik og at få gjort det på den mest sikre måde, og hvis det, der skal til, er, at broen helt skal fjernes, så er det det, der må gøres, siger Jens Holmboe.

Han ved endnu ikke, hvor omfattende et oprydningsarbejde der bliver tale om, eftersom politiet fortsat efterforsker på stedet.

Hvad der nøjagtigt har været årsag til sammenstyrtningen er uklart. Men der er tale om en ulykke, som er sket i forbindelse med støbningen af broen.

- De har været i gang med at støbe derude fra lørdag morgen, og så sker det her klokken 21.30. Det er stilladset, som på en eller anden måde bryder sammen, fortæller Jens Holmboe.

Helsingørmotorvejen er en af landets mest trafikerede veje. På strækningen omkring Gl. Holte kører der på et hverdagsdøgn omkring 80.000 biler.

Oprydning af brokollaps på pause: Motorvej muligvis spærret mandag
Oprydning af brokollaps på pause: Motorvej muligvis spærret mandag

Jens Holmboe vil dog ikke på nuværende tidspunkt give nogen vurdering af, hvorvidt motorvejene kan blive åben for trafik inden mandag morgen, hvor myldretiden sætter ind.

Entreprenører af veje og broer på projektet med udvidelsen af Helsingør-motorvejen, Barslund og CG Jensen, vil ikke udtale sig om ulykken, men henviser til Vejdirektoratet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx