05/08-14 06:14; Opdateret: 05/08-14 06:29

78.000 unge har ingen uddannelse78.000 unge har ingen uddannelse

Ved at samle ungdomsuddannelser på samme adresse kan flere unge måske inspireres til at uddanne sig.

storybild

(Billede: Polfoto)

Næsten alle unge får efterhånden en uddannelse, lyder det i disse år. Men tal fra Undervisningsministeriet viser ifølge Jyllands-Posten, at der stadig er 78.000 unge mellem 15 og 24 år, som hverken har taget eller er i gang med en uddannelse efter folkeskolen.

Det svarer til 14 procent af de unge i denne aldersgruppe.

Her skal du have OVER 12 for at komme ind på uddannelsen
Her skal du have OVER 12 for at komme ind på uddannelsen

Regeringens målsætning er, at 95 procent af en ungdomsårgang får en uddannelse, og ifølge ministeriets fremskrivning forventes 93 procent af de unge, der forlod folkeskolen i 2012, at få en uddannelse, senest 25 år efter at de er gået ud af folkeskolen.

Men de konkrete tal for unge uden uddannelse er mindre opløftende, og undervisningsminister Christine Antorini (S) siger til Jyllands-Posten:

- Knap 80.000 unge, der er uden uddannelse, er for mange, og derfor er det nyttigt, at vi ikke kun ser på fremskrivninger, men på et øjebliksbillede af, hvor mange unge der lige nu ikke er i uddannelse.

21.412 kom ikke ind på drømme-uddannelsen
21.412 kom ikke ind på drømme-uddannelsen

Enkelte steder i landet har for eksempel erhvervsskoler og gymnasier slået sig sammen på samme adresse på en såkaldt campus. Ministeren vil kortlægge erfaringerne med campusser for at få svar på, om de kan sikre, at flere får en uddannelse.

Et af de steder, hvor man har erfaringer med et campus, er på CPH West, der omfatter gymnasier, erhvervsskoler og 10. klasse.

- Hele formålet med samarbejdet er, at det skal samle dem, som er ved at droppe ud. Det er meget nemmere, hvis det hele ligger fysisk det samme sted, fordi det skaber en forståelse for de forskellige uddannelser. Hvis man bare skal overtale dem til at vælge en anden linje og ikke et andet miljø, er det en del nemmere, siger Allan Jørgensen, vejledningschef på CPH West, til Jyllands-Posten

Her rammer karakterkrav til gymnasiet særligt hårdt
Her rammer karakterkrav til gymnasiet særligt hårdt


LÆS OGSÅ: Søgning til videregående uddannelser slår rekord igen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hustruen tvang ham til at satse alt...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx