Af - 12/05-14 20:53; Opdateret: 12/05-14 21:33

SF søger ny praktikant: Lønnen er et æble og to bananerSF søger ny praktikant: Lønnen er et æble og to bananer

SF søger en ulønnet praktikant til 35 timer om ugen. Til gengæld får den ansatte frokost og to stykker frugt om dagen. SF synes, det er fair, imens arbejdsmarkedsprofessor ryster på hovedet.

storybild

SF søger en ulønnet praktikant til 35 timer om ugen. Til gengæld får den ansatte frokost og to stykker frugt om dagen. SF synes, det er fair, imens arbejdsmarkedsprofessor ryster på hovedet. (Billede: Polfoto)

- Brænder du for et mere retfærdigt, solidarisk og mangfoldigt Danmark?

Sådan indleder SF's Özlem Cekic et jobopslag, hvor hun søger en akademisk praktikant til 35 timers arbejde om ugen.

Praktikken er ulønnet, 'men du får hver dag frokost i Snapstinget og del i SF’s frugtordning', som der står i jobopslaget.

Vælgerstorm: Gå nu ned og stem, Özlem!
Vælgerstorm: Gå nu ned og stem, Özlem!

Tidligere har sager om udlønnede praktikanter blandt danske politikere trukket store overskrifter, men ifølge SF-gruppeformand Jonas Dahl er et par stykker frugt og en daglig frokostplatte en helt fair betaling.

- En frokost og to stykker frugt er det vi kan betale i SF, og det synes vi er helt rimeligt for en praktikant, der får nogle meriterende kompetencer i forbindelse med et studieforløb, siger han til metroxpress.

Özlem afslører: Helle truer med at smide os ud
Özlem afslører: Helle truer med at smide os ud

Jonas Dahl mener ikke, at der er noget paradoksalt i, at SF i den politiske debat tordner mod social dumping og manglende ligestilling i løn, og så ikke giver deres praktikanter betalt for, hvad der reelt svarer til en fuldtidsstilling.

Det mener Henning Jørgensen dog. Han er professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet, og han synes, at SF er ude i en paradoksal kuldsejling:

- Det er yderst paradoksalt, når SF i den politiske debat tordner imod underbetaling af arbejdskraft og så samtidig søger en praktikant, som de ikke ønsker at aflønne.

SF: Flæskesteg og øl ikke dansk kultur
SF: Flæskesteg og øl ikke dansk kultur

Over for metroxpress understreger Henning Jørgensen, at SF er med til at underminere grundprincipperne på det danske arbejdsmarked:

- Grundprincippet for al arbejde i Danmark er, at man aflønner folk. Lige så snart man begynder at betale folk med et æble og to bananer, bryder det med danske principper.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Esben Lunde åbner op for at indhegne...
bt.dk
Dansk koncern står over for den...
bt.dk
Forskerne fik blod på tanden, da de...
bt.dk
Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx