Af - 02/10-15 14:58; Opdateret: 06/10-15 13:00

‘Vi skal kvæle det rygte, Danmark er ved at få, om at vi er en bange nation’‘Vi skal kvæle det rygte, Danmark er ved at få, om at vi er en bange nation’

Det skal ikke være vores pligt men vores fornøjelse at lære flygtninge at kende. Og det er en fornøjelse, siger 42-årige Henrik Mikaelsen.

Noget så hverdagsagtigt som en kop kaffe og et par timers snak kan blive en mindeværdig oplevelse, når man deler den med mennesker, som man normalt aldrig ville møde.

Det opdagede en dansk og en syrisk familie, da de i sidste uge fandt hinanden gennem metroxpress’ kampagne ‘HjælpEnFlygtning’.

- De er meget glade og smilende, og selv om der var nogle sprogbarrierer, så lærte vi en masse om deres liv i Syrien, og om, hvad de synes om at være her i Danmark. Det var super hyggeligt, siger Henrik Mikaelsen, der sammen med sin kone og to børn bød indenfor i hjemmet i Nyborg.

- Jeg håber, at de ved at få et indblik i vores liv får en fornemmelse af, at danskerne er et folkefærd, der bestemt gerne vil hjælpe. Vi skal kvæle det rygte, Danmark er ved at få, om at vi er en bange og indelukket nation, siger han.

Selv om samtalerne var begrænset af, at det syriske ægtepar Okba Albakri og Bayan Sardini kun har været i Danmark i hhv. 10 og en måned, håber han ikke at andre lader sig skræmme af besværet.

- Altså jeg vil sige det på den måde, at vi skal helt klart se dem igen. De flytter snart her til Nyborg, og vi har allerede snakket om at hjælpe hinanden med børnepasning og den slags. Jeg vil klart anbefale andre at gøre det, hvis man har lidt overskud i hverdagen. Ikke kun for at hjælpe dem, men fordi det er spændende at komme ind på livet af de flygtninge, som man normalt kun hører om i nyhederne, siger Henrik Mikaelsen.

Hvis du vil gøre en forskel for flygtninge i Danmark, så gå ind på vores Facebook-gruppe ‘Hjælp en Flygtning’ hvor du kan blive klogere på, hvordan man gør, og hvilke behov de har.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx