Af Ritzau - 19/12-16 15:22; Opdateret: 19/12-16 16:02

Dobbelt så mange består den nye indfødsretsprøveDobbelt så mange består den nye indfødsretsprøve

Ansøgerne til dansk statsborgerskab har læst på lektien, mener Inger Støjberg.

storybild

Fodboldklubben FCMs -profil Rilwan Hassan har bestået indfødsretsprøven. Den klarede knap to af tre af 3359 deltagere i december 2016. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

67,5 procent af deltagerne har bestået indfødsretsprøven, der blev holdt 1. december, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Det er en betingelse for at få dansk statsborgerskab, at man har klaret prøven, der afholdes to gange om året.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) glæder sig over, at flere har bestået end sidst, hvor kun 31,2 procent bestod.

- Jeg er glad for, at de fleste har fået læst på lektien.

- For regeringen er det nemlig helt afgørende, at de, der vil være statsborgere her i landet, rent faktisk kender vores kultur og historie og ved, hvilket samfund de er kommet til, siger hun i en pressemeddelelse.

Dansk Folkeparti har kritiseret prøven for at være for let denne gang. Men ifølge Inger Støjberg har en evaluering vist, at prøven har en "tilfredsstillende sværhedsgrad".

Mange har forberedt sig godt på prøven. Mange vidste, at Danmark, Norge og Sverige var med i Kalmar-unionen, at Grundtvig var en vigtig inspiration til højskoler, og at overenskomster indgås af fagforeninger og arbejdsgivere.

Det konkluderer Styrelsen for International Rekruttering og Integration ifølge ministeriet.

Ved den forrige prøve kritiserede flere, at deltagerne skulle vide, om den første film i serien om Olsen Banden havde premiere i 1968, 1970 eller 1971. Det kritiserede Inger Støjberg også.

- Spørgsmålet om Olsen-Banden er helt klart et af de spørgsmål, der skal rettes lidt til, sagde Inger Støjberg.

- Det er sådan, at der er fem spørgsmål, der har vist sig at være meget svære, men så er der også fem spørgsmål, der har vist sig at være meget lette, og som næsten alle har svaret rigtigt på.

1. december blev prøven holdt på 51 sprogcentre over hele landet. 3359 deltagere var tilmeldt. Indfødsretsprøven blev aftalt i oktober 2015.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
LIGE NU: Rørt kronprins Frederik...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx