Af - 25/09-16 10:43

Hver tredje dansker er blevet mobbet med det, de spiserHver tredje dansker er blevet mobbet med det, de spiser

Har du også måttet forsvare dine madvaner?

storybild

Modelfoto. (Billede: Scanpix/Artmim)

Stadig flere danskere kommer i situationer, hvor de føler, at de skal forsvare deres madvaner mod kritik fra familie og venner, skriver Søndagsavisen.

Godt hver tredje har oplevet at få ubehagelige kommentarer eller kritik for deres mad, mens seks ud af ti har tvunget sig selv til at spise ting for at undgå kritik. Det viser en YouGov-undersøgelse for Søndagsavisen.

- Det kan gøre ondt, når man får af vide, at ens mad er forkert. Det er i sidste ende en kritik af vores personlighed, vores kultur og vores smag. Man skal grundlæggende holde sig fra den slags kommentarer, siger Judith Kyst, direktør for den offentligt ejede institution Madkulturen, til Søndagsavisen.

TV: Model med kurver spiser en HELT særlig morgenmad
TV: Model med kurver spiser en HELT særlig morgenmad

Der er de seneste år kommet en stigende tendens til, at danskerne tillader sig at udtrykke en mening om andre menneskers madvaner, forklarer Jon Fuglsang, der er madsociolog på Professionshøjskolen Metropol.

Mere end hver anden, der har oplevet at blive udsat for kritik, bliver kede af det, frustrerede eller vrede.

- Når man ligefrem bliver udpeget som en, der afviger negativt fra fællesskabet, føler man sig udenfor eller forkert. Det kan påvirke folks selvtillid og selvværd, siger Jon Fuglsang.

Top fem: Disse retter spiser vi mest i hverdagen
Top fem: Disse retter spiser vi mest i hverdagen

Ifølge Judith Kyst har opblomstringen af madtrends, kure, madbloggere og ’rigtige’ og ’forkerte’ måder at spise på bidraget til den uheldige udvikling.

- Flere og flere har ’set lyset’ i hver deres madtrend, og det skal alle andre vide – blandt andet ved at hævde sig selv og moralisere over andres mad, siger hun.

Både Judith Kyst og Jon Fuglsang mener, at det er okay at tale om andres mad, men at det skal gøres i en positiv og konstruktiv tone.

LÆS OGSÅ: Vågn nu op! For meget søvn kan være lige så skadeligt som smøger og alkohol

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx