Af Ritzau - 31/05-17 23:43

Aldrende elektroniske legender begejstrer anmelderneAldrende elektroniske legender begejstrer anmelderne

Det ikoniske band Depeche Mode har givet koncert i Parken i København. Anmeldernes dom er jublende.

storybild

Forsanger Dave Gahan fra Depeche Mode under koncerten i Parken onsdag. (Billede: Scanpix/Søren Bidstrup)

Med et nyligt udkommet album gik det britiske band Depeche Mode onsdag aften på scenen i Parken i København. Bandet, der siden 1980'erne har lavet elektronisk musik, havde næsten fyldt nationalarenaen.

Koncerten får rosende anmeldelser med på vejen, hvor selv Ekstra Bladets normalt galdefyldte anmelder Thomas Treo har fundet de positive superlativer frem.

- Trioen lod musikken tale, og den talte usædvanligt godt for sig gennem 132 meget musikalske og levende minutter, hvor d’herrer atter gav sig selv gedigne arbejdsbetingelser med glimrende lyd, hvor så mange andre har fejlet fatalt.

- Dave Gahan ejede scenen i skikkelse af en dinglende djævel, der sang besættende om smerte, en hel del lidelse og mere smerte. Det var en fornøjelse, skriver Thomas Treo i sin anmeldelse og giver fem ud af seks mulige stjerner.

BT's Jan Eriksen lægger en stjerne oveni og giver seks stjerner til sin aften i Parken.

- Depeche Mode kan og kunne i aften i Parken.

- Som liveband har Depeche Mode sangene, historien, storheden – og arrogancen på den fede måde – der gør, at de kan gemme de største hit til sidst i sættet. Tilsyneladende helt uden risiko for at tabe næsten 40.000 mennesker i verdens mindst velegnede koncertarena på gulvet.

- Alt talte i store mængder denne aften i Parken. Følelse. Fest. Elektronisk ekstase. Hvor de får det fra, ved de vel kun selv. Depeche Mode leverede endnu en sekstjernet techo-gospelmesse denne aften, skriver han.

Depeche Mode har over 25 år på bagen som genreskabende, elektroniske musikere.

Bandet er bedst kendt for sange som Personal Jesus og Enjoy the Silence, men har lavet samlet 22 albums siden det blev skabt i 1980.

Det seneste album hedder "Spirit" og udkom i år. Mens Depeche Mode hurtigt blev store inden for den elektroniske musikscene, var det albummet Violator, der udkom i 1990, der gav dem et bredt publikum.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Prins Charles skal arve historisk...
bt.dk
Mand ramt af skud i bandeskyderi i...
bt.dk
Fornem hyldest til Magnussen: Han er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx