Af Ritzau - 27/09-16 17:33; Opdateret: 27/09-16 18:06

Sass: Kritik af S-oplæg til 2025 er decideret ukorrektSass: Kritik af S-oplæg til 2025 er decideret ukorrekt

Med ti konkrete rettelser tilbageviser Socialdemokratiet "decideret ukorrekt" fremstilling af dets 2025-plan.

storybild

Gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) peger på ti "alvorlige fejl" i Finansministeriets beregninger af partiets oplæg til 2025-planen. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Socialdemokratiet anklager Finansministeriet for en "fagligt kritisabel" og "decideret ukorrekt" fremstilling af partiets oplæg til 2025-forhandlingerne.

Tirsdagsudgaven af Politiken sætter nye beregninger fra ministeriet spørgsmålstegn ved Socialdemokratiets oplæg til 2025-planen, som blev præsenteret i sidste uge.

Men det er groft manipulerende, lyder skudsmålet fra Socialdemokratiet, som tidligere tirsdag har afvist kritikken.

Nu har partiet så konkretiseret modsvaret og peger på ti "alvorlige fejl" i Finansministeriets beregninger.

- Det er meget alvorligt og fagligt dybt problematisk, at Finansministeriet vil lægge navn til deciderede ukorrekte påstande. Der er tale om et politisk bestillingsarbejde, der bygger på adskillige faktuelle fejl.

- Finansministeriet bør trække påstandene tilbage og i stedet levere fagligt korrekte svar på de spørgsmål, Folketinget har stillet om Socialdemokratiets økonomiske prioriteringer, siger gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) i en kommentar.

Socialdemokratiets økonomiske oplæg "Stol på Danmark" mangler over seks milliarder kroner indtil 2020, lyder det fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Finansministeriet har beregnet, at der knap 13 milliarder kroner i økonomisk råderum indtil 2020. Socialdemokratiet bruger næsten det hele, knap 12 milliarder kroner, på en vækst i det offentlige forbrug på 0,6 procent.

Derfor mangler der flere milliarder kroner, når Socialdemokratiet også skal beskytte boligejerne, lave investeringer, betale Togfonden, spare op til ældres alderdom og fjerne PSO-afgiften, lyder det ifølge Finansministeriet.

Men det er altså langt fra sandheden ifølge Socialdemokratiet.

Partiet afviser blandt andet, at afskaffelsen af PSO-afgiften i dets oplæg skal finansieres af råderummet, som Finansministeriet antager.

Desuden er der problemer med beregningerne af Togfonden, pensionsreform og blandt andet en eventuel afskaffelse af kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen.

Ifølge Socialdemokratiet er der finansiering for fem til ti milliarder kroner mere, end Finansministeriet "fejlagtigt" regner sig frem til.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx