09/09-13 19:22

Vestager vil høste milliardgevinst i det offentligeVestager vil høste milliardgevinst i det offentlige

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R): Politiske beslutninger inden sommer om produktivitet.

storybild

(Billede: Polfoto)

Står det til økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), vil der inden sommerferien næste år blive truffet beslutninger om en mere effektiv offentlig sektor.

Udmeldingen kommer efter, at regeringens Produktivitetskommission mandag fremlagde et delresultat af sit arbejde.

- Der er et stort sammenfald i tankegang hos Produktivitetskommissionen og i regeringen. Det glæder mig.

- Kommissionen peger i deres nye rapport på en lang række ambitiøse idéer, der ligger tæt op ad regeringens ambitioner for den offentlige sektor.

- Udfordringen er nu at omsætte de mange gode forslag og høje ambitioner til konkrete handlinger, siger Margrethe Vestager i en skriftlig kommentar.

Regeringen kan sagtens spare 12 milliarder kroner i den offentlige sektor frem til 2020. Det slår Peter Birch Sørensen, tidligere overvismand og nu formand for Produktivitetskommissionen, fast.

- Det er ikke urealistisk at spare 12 milliarder kroner indenfor den tidsramme, siger Peter Birch Sørensen i forbindelse med, at kommissionen mandag fremlagde sin rapport om effektiviseringer i det offentlige.

I snit kan der effektiviseres for omkring 10 procent i det offentlige. Og det betyder, at man på folkeskolen alene vil kunne spare fem milliarder kroner årligt.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager slår fast, at regeringen samarbejder med parterne på det offentlige arbejdsmarked om tillidsreformen, som begyndte i juni i år.

- Her fokuserer vi netop på, hvordan vi sammen kan sprede de mange gode og innovative idéer på tværs af sektorer og fag og samtidigt understøtte, at styring og ledelse i højere grad tager afsæt i tillid og faglighed, og mindre i detailstyring og dokumentation.

- Når kommissionen kommer med sine samlede anbefalinger vil vi fra regeringens side komme med konkrete initiativer til, hvordan vi kan styrke produktiviteten generelt og i den offentlige sektor, siger ministeren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Kan du se ligheden? Meghan Markles...
bt.dk
Kæmpe sensation: Supermålmand sender...
bt.dk
Mand fundet bevidstløs efter brand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx