Af Ritzau - 18/12-16 22:44

Dansk EU-parlamentariker lægger alle bilag på bordetDansk EU-parlamentariker lægger alle bilag på bordet

Det koster EU op mod fem millioner kroner at have Rina Ronja Kari som EU-parlamentsmedlem, skriver Berlingske.

storybild

Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU har lagt alle sine bilag frem for Berlingske. Det sker for at give gennemsigtighed om EU's udgifter til sine parlamentarikere. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Medlem af EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU Rina Ronja Kari har lagt alle sine papirer frem for Berlingske.

Det har hun gjort i kølvandet på afsløringerne af Dansk Folkepartis misbrug af EU-midler forfølge eget udsagn at give vælgerne syn for sagen, når det kommer til det ofte komplicerede EU-system.

Ifølge Berlingskes gennemgang modtager Rina Ronja Kari hvert år op mod fem millioner kroner til sit arbejde i parlamentet. I alt har parlamentet 751 medlemmer.

- Det er helt forrykt mange penge. Pengene flyder nærmest frit til parlamentarikerne, og der er nærmest ingen kontrol med, hvordan de bliver brugt.

- Det åbner selvfølgelig op for, at der bliver snydt, siger Rina Ronja Kari til Berlingske.

Udgifterne til Rina Ronja Kari, der ifølge Berlingske ikke er et atypisk parlamentsmedlem, dækker over blandt andet en årlig gage på 735.000 kroner samt 700.000 skattefri kroner i diæter og rejsetilskud.

Derudover får hun små to millioner kroner til at ansætte medarbejdere. Hun kan også kan bruge en million på at promovere sit arbejde i EU.

Blandt de mindre poster er 32.000 kroner i såkaldte blyantspenge hver måned til at drive kontor i Danmark. Ligesom mange andre poster skal de ikke dokumenteres.

- Europa-Parlamentet bør offentliggøre helt præcis, hvordan medlemmerne bruger skatteydernes penge og indføre grundlæggende finansielle kontroller.

- Det er simpelthen utroligt, at parlamentet ikke ser noget problem i at overføre 32.000 kroner hver måned til medlemmernes bankkonti uden at stille spørgsmål, siger Nick Aiossa, der arbejder med gennemsigtighed i EU's midler for organisationen Transparency International, til Berlingske.

Rina Ronja Kari selv mener, at det er vigtigt, at oplysninger kommer frem. Uanset om man er for eller imod EU.

- Jeg synes, det er rimeligt at kritisere EU-systemet på det her punkt, uanset om man er modstander eller ej. Men for mig er det først og fremmest et demokratispørgsmål, siger hun til avisen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen manglede fart - ligner...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Skuespiller kendt fra DR-satsning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx