Af - 20/05-15 10:18

SF: Vi venter spændt på en forklaring fra CorydonSF: Vi venter spændt på en forklaring fra Corydon

Mens Enhedslisten på forhånd truer finansministeren med at stille et mistillidsvotum, hvis han ikke giver Folketinget mere indsigt i Dong-sagen, tøver SF.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det giver ingen mening at true finansminister Bjarne Corydon (S) med en fyreseddel, før man har hørt, hvad han har at sige på et samråd i Dong-sagen den 2. juni i finansudvalget.

Det siger SF's finansordfører, Jonas Dahl.

- Det er en anelse præmaturt at snakke om et mistillidsvotum, når vi har et samråd om små to uger. Vi vil høre hans forklaring på samrådet først. Er den ikke tilfredsstillende, må vi jo diskutere, om der skal tages videre tiltag, siger Jonas Dahl.

Enhedslisten truer med at vælte Corydon om Dong
Enhedslisten truer med at vælte Corydon om Dong

Hans udtalelse kommer som en reaktion på, at Enhedslistens Frank Aaen over for Politiken og Jyllands-Posten i dag slår fast, at partiet er parat til at afsætte Corydon, hvis han ikke lader Folketingets finansudvalg se de tilbud, han fik, før han sidste år solgte en aktiepost i Dong til investeringsbanken Goldman Sachs og pensionsselskaberne ATP og PFA

Sagen om Dong-salget udløste i vinteren 2014 alvorlig kritik af regeringen. Og sagen fik alt til at bryde sammen i SF, som endte med at gå ud af regeringen efter intern modvilje mod beslutningen.

Præsidiet kritiserer Corydon i Dong-salg
Præsidiet kritiserer Corydon i Dong-salg

Men selv om emnet er en varm kartoffel i partiet, er der ingen grund til at true med at gå til ekstremerne for at få sandheden om salget frem, mener Jonas Dahl:

- Vi er jo enige med Enhedslisten i, at der skal mere åbenhed i den her sag. Vi er blevet ført bag lyset. Men jeg vil ikke gå ind i en diskussion af, hvad der skal ske, før vi har hørt finansministerens forklaring. Det er mærkeligt at true med noget, før man ved, hvad der kommer til at ske, siger han.

SF har stillet et beslutningsforslag, som skal give mere indsigt i sagen. Det kan dog ikke nå at blive sendt til afstemning i Folketinget før valget.

Enhedslisten: Eldrups kritik viser dumhed i Dong-salg
Enhedslisten: Eldrups kritik viser dumhed i Dong-salg

Corydon afviser al Dong-kritik
Corydon afviser al Dong-kritik

LÆS OGSÅ: Ny bog: Urent trav i Dong-salg

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Ben & Jerrys fejrer fødselsdag med...
bt.dk
FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx