Af - 21/02-14 11:01; Opdateret: 24/02-14 15:06

Tvunget hjem efter fund af 59 illegale passagererTvunget hjem efter fund af 59 illegale passagerer

En udsendt dansk kontrollør, som stoppede 59 illegale passagerer, fra lufthavnen i Milano er blevet sendt hjem af italienske myndigheder.

De italienske myndigheder fandt det så pinligt, at en udsendt kvinde fra dansk politi, på bare 14 dage afslørede 59 illegale passagerer på 24 fly fra Milano til Danmark, at hun nu er sendt hjem. 39 af dem havde endda brugt falske dokumenter, som italienerne altså ikke selv havde opdaget.

Den udsendte dansker var udsendt på en midlertidig aftale med de italienske myndigheder, men var efter hvad Folketingets Retsudvalg fik fortalt, så effektiv, at de ikke ønskede at forlænge aftalen.

Justitsminister Karen Hækkerup skriver til MetroXpress, at man nu vil overveje, at bruge erfaringerne andre steder - i Italien viste det sig, at mange illegale indvandrere forsøgte at komme til Danmark med lavprisflyselskaber.

“Der har været udsendt en dansk dokumentekspert til Malpensa lufthavnen i Milano, og ordningen har været en succes. Hvis det viser sig relevant, vil vi overveje ordningen igen, ligesom andre tiltag vil blive overvejet såfremt der skulle opstå lignende problemer andre steder,” skriver hun.

Dansk Folkepartis næstformand kræver nu udsendte danske betjente i byer som Rom og Barcelona.

“Det her er jo pinligt for regeringen, der har prallet med succesen i Milano. Men vi må i det mindste kræve, at ordningen bliver udvidet til andre byer,” siger retsordfører Peter Skaarup.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx