Af - 27/11-15 22:32

Vælgermåling: Thulesen har mistet kursenVælgermåling: Thulesen har mistet kursen

DF's vælgere har ikke været mindre loyale i årevis. DF har ramt muren, siger politisk kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

Partikaptajn Kristian Thulesen Dahl tog roret på DF's sommertogt i 2013. Partiet skal nu tilbage over 100.000 kroner til EU, fordi partiet brugte EU-støtte til sommertogtet i strid med reglerne. (Billede: polfoto/arkiv)

Sagen om misbrug af EU-midler til Dansk Folkepartis sommertogt i 2013 med partiformand Kristian Thulesens Dahl som kaptajn og EU-parlamentariker Morten Messerschmidt som letmatros ser ud til at knage i skroget på partiet.

I hvert fald går DF tilbage fra 20,7 til 19,0 procent af stemmerne i en ny vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Europaparlamentet kræver penge retur fra Messerschmidt
Europaparlamentet kræver penge retur fra Messerschmidt

Det er den laveste tilslutning, som YouGov har målt partiet til siden valget. Samtidig er vælgerloyaliteten - vælgere, der stemte DF ved det seneste valg og angiver at ville gøre det igen - den laveste siden Helle Thorning-Schmidt blev statsminister i efteråret 2011.

I dag siger 74,6 procent, at de vælgere, der stemte på DF ved valget i juni i år, at de ville stemme på DF igen. Den tidligere bundrekord faldt i oktober 2012, hvor vælgerloyaliteten var nede på 76,9 procent.

Q: Messerschmidt er havnet i en shitstorm
Q: Messerschmidt er havnet i en shitstorm

- Dansk Folkeparti har ramt muren. Man skal dog huske, at det sker på et historisk højt niveau. Med EU-sagen blev DF pludselig set som et pamperparti, der selv gør det, de i årevis har kritiseret andre for, siger metroxpress' politiske analytiker Henrik Qvortrup og tilføjer:

- Samtidig fik DF lavet en finanslovsaftale, som Kristian Thulesen Dahl ikke omtalte med et eneste ord i sit ugebrev. Havde DF hevet sejre hjem i finansloven, havde han nævnt dem der.

Finansloven er på plads: Disse grupper får mest ud af det
Finansloven er på plads: Disse grupper får mest ud af det

DF er heller ikke som tidligere en magnet for frafaldne S- og V-vælgere. I dag bliver de fleste vandrende S-vælgere i rød blok, mens Liberal Alliance i dag opsuger hovedparten af de ikke-trofaste V-vælgere.

- Det er blevet hverdag for DF. Bagsiden ved at sidde med de afgørende mandater er, at man bliver målt på, hvad man rent faktisk får igennem, og ikke på hvad man siger, man gerne vil have gennemført, siger Qvortrup.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx