31/05-14 18:36

Venstre på Christiansborg holder vejretVenstre på Christiansborg holder vejret

Hverken tilhængere eller modstandere af Løkke har et klart billede af opbakningen til Løkke. Få vil udtale sig

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Situationen er knaldhamrende alvorlig.

Sådan lyder det til Ritzaus Bureau fra en Venstre-kilde tæt på Lars Løkke Rasmussen, efter at flere jyske kommuner har meddelt, at de ikke længere støtter Venstres formand.

Støjberg efter lokale Løkke-lussinger: Det var ventet
Støjberg efter lokale Løkke-lussinger: Det var ventet

Utilfredshed med Løkke breder sig i Jylland
Utilfredshed med Løkke breder sig i Jylland

I Løkke-lejren er man fortsat overbevist om, at der er et flertal i hovedbestyrelsen, der støtter Lars Løkke Rasmussen. Flere kommuner som Aarhus, Odense og Herning har således også tilkendegivet deres opbakning til Løkke.

Men reelt ved hverken tilhængere eller modstandere, hvor dybt mistilliden til Løkke stikker i baglandet.

Lørdagens udmeldinger fra Viborg, Randers og Silkeborg, som ikke ønsker at få en ny formand, kunne tyde på, at Løkke selv med et flertal i hovedbestyrelsen kan stå tilbage med et bagland, hvor der vil være indædte lommer af modstand mod ham.

Hvis det viser sig helt umuligt for Løkke at bygge bro til kritikerne i baglandet, er selv et flertal i hovedbestyrelsen muligvis ikke nok til at redde Venstres formand.

I Løkke-lejren på Christiansborg håber man dog, at kritikkerne vil respektere en beslutning fra et flertal hovedbestyrelsen, så Løkke kan få ro frem mod valget.

Kommentator: De næste 48 timer er afgørende for Løkke
Kommentator: De næste 48 timer er afgørende for Løkke

Løkke citerer berømt forfatter: Giv aldrig op
Løkke citerer berømt forfatter: Giv aldrig op

I folketingsgruppen vil få udtale sig. Indtil videre er kun Birthe Rønn Hornbech stået frem med en entydig kritik af Lars Løkkes køb af tøj og en ferierejse, som i første omgang blev betalt af Venstre.

Venstres erhvervsordfører Kim Andersen siger lørdag "ingen kommentarer" til spørgsmålet om, hvorvidt han støtter Lars Løkke Rasmussen som formand. Flere andre medlemmer afviser også at udtale sig eller vender ikke tilbage på henvendelserne.

Et folketingsmedlem siger, at opgøret vil trække dybe spor flere år frem i Venstre. Hver gang enten en tilhænger eller en modstander af Løkke udtaler sig, så ophidser det den anden gruppe, og det skaber splid mellem Venstre-medlemmer i både folketingsgruppen og i baglandet.

Folketingsmedlemmerne følger tæt med i meldingerne fra de kommuner, hvor støtten vakler som i eksempelvis Skanderborg. Blandt de få, som vil udtale sig, er integrationsordfører Martin Geertsen:

- Jeg kan for mit eget vedkommende sige, at min tillid til Lars Løkke er usvækket høj. Mit bagland i Dragør og Tårnby bakker ligeledes op om den siddende formand, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Riis-stjerne indrømmer for...
bt.dk
Han voksede op i Albertslund: Nu...
bt.dk
Messi udraderer Ronaldo: Krydser vild...
bt.dk
Lars Løkke i krig med avis i nat: Min...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx