Af - 01/04-14 17:41; Opdateret: 01/04-14 19:29

Præst: Lego er dødens håndlangerPræst: Lego er dødens håndlanger

Legetøjsvirksomheden Lego repræsenterer 'dødens verden', og figurer som Monster Fighter og Lord Vampyre og Zombie kan føre børnene 'over på den mærke side', hævder præst.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Den polske præst, Slawomir Kostrezewa, som nu advarer forældre mod legoklodser og -figurer mener, at danske Lego er Satans værktøj, som ødelægger børns sjæle.

Det er især Lego-serierne Monster Fighters og Zombie, som har fået præsten til at udstede sine bandbuller i den polske tabloidavis, Super Express.

- Venlige fyre er blevt erstattet af mørke monstre og kan have en negativ effekt på børnene, ødelægge deres sjæle og føre dem til den mørke side, advarer han.

Slawomir Kostrezewa, citerer også Canterbury Universitet i New Zeeland, for at have konstateret, at Lego figurerne er blevet mere vrede gennem de seneste år og således forstårker deres muligheder for at fremkalde onskab.
-
Ansigts udtryk kan føre til forvirring om godt og ondt, og det fremgår i legetøjsserien, at det gode lider i kampen mod det onde, hvis ansigter viser tilfredshed med sine onde gerninger, forklarer han.

Autistisk dreng beder LEGO om hjælp i video: Min største drøm er...
Autistisk dreng beder LEGO om hjælp i video: Min største drøm er...

Men ikke alle i Polen er enig med Kostrezewa. Psykologen Monika Filipowska siger til Super Express, at det er præsten, som skader børnene med sine udtalelser:

- At forbinde dem med Satan er simpelthen forkert, og det eneste der vil ske nu, er at børnene bliver bange for dem, udtaler hun.

Lego i Danmark har ikke ønsket at udtale sig til den polske avis ifølge britiske Telegraph.

LÆS OGSÅ: Syv-årig pige sviner kedeligt LEGO

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Presset Jensens Bøfhus-ejer sælger...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx