Af - 08/07-16 17:00

Forslag efter sexkrænkelser: Indfør kønsopdeling til festivalForslag efter sexkrænkelser: Indfør kønsopdeling til festival

Svensk festival overvejer kønsopdelte tryghedszoner som reaktion på stribevis af seksuelle krænkelser under festivaler denne sommer. Forrykt forslag, lyder reaktionen fra Facebook-brugere.

storybild

I den første weekend i juli var der i forbindelse med festivalen 'Putte' i Sverige 35 indberetninger om seksuelle overgreb. Billedet er fra festivalen. (Billede: Tord Saxin)

Efter stribevis af anmeldelse af voldtægter, gramserier og andre seksuelle overgreb på sommerens festivaler i Sverige, overvejer en festivalarrangør i Göteborg nu seriøst at indføre kønsopdelte tryghedszoner foran scenen, skriver Göteborgs-Posten gp.se

Hidtil har kultur-festivalen i Göteborg været forskånet for overgreb på festivalgæsterne, men den seneste tids mange seksuelle krænkelser, får nu festivalleder Tasso Stafilidis til at overveje kønsopdeling forud for festivalen, der løber af stablen i august.

Svensk regering varsler stramninger efter festivalovergreb
Svensk regering varsler stramninger efter festivalovergreb

- Det er måske et drastisk tiltag for en åben festival som vores, men alle skal kunne opleve festivalen uden at føle sig utrygge, siger han.

Han understreger, at kønsopdelte zoner er sidste mulighed, hvis andre foranstaltninger som for eksempel mere uddannelse af sikkerhedspersonale og frivillige ikke er tilstrækkeligt til at dæmme op for problemet.

Det er dog langt fra alle, der hilser det utraditionelle forslag velkommen. Efter Göteborgs-Posten har lagt artiklen på Facebook er det strømmet ind med harmdirrende kommentarer.

Over 20 nye anmeldelser af seksuelle overgreb på festival i Sverige
Over 20 nye anmeldelser af seksuelle overgreb på festival i Sverige

For eksempel skriver en Sara Hjörne:

-Er dette virkelig den rette vej at gå? At opdele offentlige pladser? Arg. Frygtelig udvikling. En anden tanke om følgerne: Hvordan vil de befamlende idioter så tolke det, hvis jeg stiller mig ud i den blandede gruppe ? At jeg gerne vil angribes? At jeg er løs på tråden` At der er fri adgang, efter som jeg har valgt at stå uden for kvindehegnet?

Andre sammenligner det med kønsopdelingen i moskeer, og kalder forslaget et voldsomt tilbagesjkridt, mens en Marcus Olsson kalder det ’en god nødløsning’.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx