Af - 05/08-15 15:39

På en weekend: 140 standset med ulovlig kurs mod DanmarkPå en weekend: 140 standset med ulovlig kurs mod Danmark

Talrige mennesker forsøger at tiltvinge sig ulovlig adgang til de nordiske lande.

storybild

Samarbejdet mellem dansk- og tysk politi har ført til talrige tilbageholdelser. (Billede: Polfoto/arkiv)

Syd- og Sønderjyllands Politi hylder samarbejdet med tysk politi, efter det alene i den første weekend af august lykkedes at stoppe over 140 mennesker, der illegalt forsøgte at få adgang til de nordiske lande.

Det høje tal skal ses i lyset af, at tallet lå omkring 150 personer for hele juli. Alle blev de opfanget ved banegården i Flensborg.

Taxichauffør ville smugle fire børn til Danmark
Taxichauffør ville smugle fire børn til Danmark

Mennesker, der forsøger at komme illegalt til Danmark og/eller Norge og Sverige, benytter sig af flere forskellige ruter, lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Nogle rejser med tog eller bus, andre køres i biler og andre igen forsøger sig til fods. Derfor forsøger dansk og tysk politi i samarbejde at kortlægge ruterne.

- På den danske side af grænsen har UKA (Udlændinge Kontrolafdelingen, red.) i 2015 anholdt og sigtet 28 personer for menneskesmugling, mens der i først halvår af i år er antruffet 256 voksne og 126 børn som illegale rejsende, lyder det i pressemeddelelsen.

Chauffør får 10 måneder for menneskesmugling
Chauffør får 10 måneder for menneskesmugling

Her fastslås det, at illegale transporter af mennesker og gods inden for EU er et fokusområde fra såvel dansk som tysk side.

- Vores nære samarbejde med tysk politi via Udlændingekontrolafdelingen får helt klart 1 + 1 til at blive til mere end to, siger linjechef Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx