Af - 05/08-15 15:39

På en weekend: 140 standset med ulovlig kurs mod DanmarkPå en weekend: 140 standset med ulovlig kurs mod Danmark

Talrige mennesker forsøger at tiltvinge sig ulovlig adgang til de nordiske lande.

storybild

Samarbejdet mellem dansk- og tysk politi har ført til talrige tilbageholdelser. (Billede: Polfoto/arkiv)

Syd- og Sønderjyllands Politi hylder samarbejdet med tysk politi, efter det alene i den første weekend af august lykkedes at stoppe over 140 mennesker, der illegalt forsøgte at få adgang til de nordiske lande.

Det høje tal skal ses i lyset af, at tallet lå omkring 150 personer for hele juli. Alle blev de opfanget ved banegården i Flensborg.

LÆS OGSÅ: Taxichauffør ville smugle fire børn til Danmark

Mennesker, der forsøger at komme illegalt til Danmark og/eller Norge og Sverige, benytter sig af flere forskellige ruter, lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Nogle rejser med tog eller bus, andre køres i biler og andre igen forsøger sig til fods. Derfor forsøger dansk og tysk politi i samarbejde at kortlægge ruterne.

- På den danske side af grænsen har UKA (Udlændinge Kontrolafdelingen, red.) i 2015 anholdt og sigtet 28 personer for menneskesmugling, mens der i først halvår af i år er antruffet 256 voksne og 126 børn som illegale rejsende, lyder det i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Chauffør får 10 måneder for menneskesmugling

Her fastslås det, at illegale transporter af mennesker og gods inden for EU er et fokusområde fra såvel dansk som tysk side.

- Vores nære samarbejde med tysk politi via Udlændingekontrolafdelingen får helt klart 1 + 1 til at blive til mere end to, siger linjechef Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx