Af - 23/08-16 04:00

14-årig delte krænkende billeder: - Det var dumt af hende at være utro14-årig delte krænkende billeder: - Det var dumt af hende at være utro

Et stigende antal unge krænker hinanden på de sociale medier. Metroxpress har talt med en af dem, der har delt ulovlige billeder af en mindreårig pige.

storybild

En 14-årig dreng forklarer, hvorfor han delte krænkende billeder af en pige. Modelfoto. (Billede: Scanpix)

- Jeg synes bare, at hun skulle have det lidt dårligt med sig selv, fordi hun var utro.
Sådan forklarer en 14-årig dreng, hvorfor han delte en krænkende video i en Facebookgruppe med omtrent 24.000 medlemmer.

I videoen zoomer han ind på en 15-årig piges ansigt, og herefter viser han et billede, hvor en pige, angiveligt den samme, giver et blowjob på et toilet. Flere opslag i gruppen omhandler, at pige skulle have været sin kæreste utro i situationen. Videoen, som hurtigt fik over 500 likes, blev senere slettet.

Mig og mine venner har lavet mange forskellige videoer. Jeg tænkte, det var et emne og et materiale, der ville kunne blive til en fed video.

Det siger den 14-årige.

Han forklarer, at han ikke kender pigen og heller ikke tænkte over, at der var tale om en strafbar handling og deling af børneporno.

- Generelt er det bare nogle 'shit-posts' - bare alt muligt random. Jeg tror ikke, at jeg har hængt nogen ud. Jeg har selvfølgelig tænkt over det bagefter. Tænkt, at det ikke var så godt. Men det var jo ikke mig, der lagde billedet ud til at starte med, siger drengen, som ikke selv valgte at slette videoen, men i dag godt kan se, at det var forkert at dele den.

- Jeg har det selvfølgelig også lidt dårligt med mig selv over det. Det var ikke det smarteste.

Metroxpress har været i kontakt med drengens far, som ikke vidste, at sønnen havde delt materialet. Han har dog tidligere fået ham til at slette stødende billeder fra Instagram.

- Hvis vi havde vidst noget, så havde vi taget fat i ham. Vi vidste ikke, han havde gjort det. Vi kan ikke se, hvad der foregår i grupperne, forklarer han.

Jeg er da ked af, at min søn har gjort sådan noget. Det er jeg da meget ked af, og jeg skal have en snak med ham, når han kommer hjem. Det er ikke sådan vi opdrager ham. Det er helt sikkert, siger faderen.

Metroxpress har valgt at sløre både drengen og hans fars identitet af hensyn til sagens karakter og offeret for krænkelsen.

LÆS OGSÅ: Efterskole-elever delte nøgenbilleder af lærer

LÆS OGSÅ: Antallet af sager om deling af nøgenbilleder fordoblet

LÆS OGSÅ: Nøgenfotos af danske kvinder er i høj kurs på nettet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Joachim B. Olsen kræver aftalen om ny...
bt.dk
Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Kvinde bragede ind i køreskolen, da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx