Af Ritzau - 08/07-16 09:19; Opdateret: 08/07-16 13:03

Fængslet for at ville sælge 25 liter \Fængslet for at ville sælge 25 liter "koma på flaske"

En 33-årig mand ville ifølge politiet videresælge 25 liter af det euforiserende stof GBL. Han er nu fængslet.

storybild

Det euforiserende stof GBL bruges blandt andet af unge i nattelivet og kendes som "koma på flaske" og "date rape". Stoffet kan give hukommelsestab, hvilket har resulteret i sager, hvor unge piger er vågnet op og har været i tvivl om, hvor vidt de er blevet voldtaget. (Billede: Free/Www.colourbox.com)

"Koma på flaske" er en af de populære betegnelser for et flydende euforiserende stof, som en 33-årig mand er sigtet og nu også varetægtsfængslet for at ville sælge videre.

Manden blev fredag varetægtsfængslet i fire uger under et grundlovsforhør holdt for lukkede døre ved Retten i Aarhus, oplyser Østjyllands Politi i en meddelelse.

Politiet sigter manden for at have modtaget 25 liter af det euforiserende stof GBL og for at ville sælge stoffet videre, oplyser efterforskningsleder Helle Edelbo.

Indtagelse af GBL kan give brugeren en følelse af lykke, afslappethed og øget seksuallyst. Men i for store mængder kan det være farligt og blandt andet føre til hukommelsestab, bevidstløshed og opkastning.

Om stoffets farlighed siger efterforskningsleder Helle Edelbo:

- Det gælder for al narko. Du ved ikke, hvad du har med at gøre.

Hun ønsker ikke at oplyse, hvordan manden forholder sig til sigtelsen og henholder sig til, at politiet af hensyn til efterforskningen begærede dørene lukket under grundlovsforhøret.

GBL (Gamma butyrolactone) er et organisk opløsningsmiddel, der nedbrydes til stoffet GHB, når det indtages.

Stoffet går ifølge Københavns Kommunes Center for Unge og Misbrug populært under navnet "koma på flaske".

Fordi stoffet bevirker, at brugeren ikke kan huske, hvad vedkommende har foretaget sig, er stoffet i udlandet kendt som et "rape drug" (voldtægtsmiddel, red)

Også i Danmark er der sager, hvor piger, der har indtaget stoffet, er vågnet op og har været i tvivl om, hvor vidt de frivilligt eller ej har medvirket til et samleje.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx