Af - 09/02-14 08:31

Pas på i trafikken: Kørelærere snyder med undervisningenPas på i trafikken: Kørelærere snyder med undervisningen

Danske kørelærere tilbyder ulovlig teoriundervisning på kursistens private computer.

storybild

(Billede: Polfoto/Jan Dagø)

Teoriundervisningen på de danske køreskoler ender ofte med, at kursisterne får et computerprogram. Egentlig er det ment som et supplement, så kursisten kan øve sig derhjemme. Men i flere tilfælde er der reklameret for ren computerteori, hvor kursisten ikke behøves møde op til fysisk undervisning. Det skaber bekymring.

- Det er både et stort problem og ulovligt, at man på internettet kan finde reklamer for undervisning, der udelukkende er it-baseret. Vi vil ikke længere tage ansvar for køreskoler, som handler i strid med loven. Det kan ikke fortsætte sådan, siger René Arnt, landsformanden for Dansk Kørelærer-Union, til Jyllands-Posten.

Kørelærer i livsfare: Kørt ned af elev
Kørelærer i livsfare: Kørt ned af elev

Dansk Kørelærer-Union vil have politikere og Rigspolitiet til at stoppe computerteori, der udelukkende foregår på privat computer.

Problematikken er ikke ny. I 2012 blev der sat fokus på e-læringssnyden, og teoriundervisning udelukkende på privat computer blev forbudt. Frygten er ikke kun det konkurrenceforvridende element, men handler i høj grad om trafiksikkerheden.

- Står nogen med en dårligere køreuddannelse, fordi der snydes på vægten, skal der rettes op på det. Fra politisk side er vi meget optaget af trafiksikkerhed, og den må der ikke kunne sættes spørgsmålstegn ved, siger Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, til Jyllands-Posten.

Suser DU også over for gult?
Suser DU også over for gult?

Venstres Karsten Nonbo, medlem af Transportudvalget, er enig. Han mener, der skal arbejdes hårdt på at rette op på problemet.

- Det er for let at snyde, og der bliver gjort for lidt ved det. Hvis man skal af med de dårlige eksempler, skal man både have større kontrol fra politiet og være villig til at angive de kollegaer, som snyder, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx