Af - 22/03-15 19:36

Konservative vil ikke frede velfærdsydelser som LøkkeKonservative vil ikke frede velfærdsydelser som Løkke

De Konservative vil modsat Venstre ikke frede ydelser som børnecheck og boligstøtte, siger Brian Mikkelsen.

storybild

Skulle det kommende folketingsvalg ende med en borgerlig sejr, kan der blive flere diskussioner mellem Venstre og De Konservative om størrelsen på en række velfærdsydelser.

Lars Løkke bløder op på ufravigeligt krav
Lars Løkke bløder op på ufravigeligt krav

For mens Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, kun vil skære i kontanthjælpen og ingen andre offentlige ydelser, vil De Konservative ikke frede noget som helst.

- Vi vil ikke fastfryse verdens største offentlige sektor med den størrelse, den har, eller at alle ydelser automatisk skal være sådan, siger De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen, til Ritzau.

Det er i søndagens udgave af Jyllands-Posten, at Lars Løkke Rasmussen lover, at der ikke vil blive pillet ved for eksempel børnecheck og boligstøtte.

Velfærd: Pensionister går glip af 4900 kroner ved nulvækst
Velfærd: Pensionister går glip af 4900 kroner ved nulvækst

Det sker i forbindelse med, at partiet for første gang uddyber en smule af indholdet i partiets ønske om et kommende "moderne kontanthjælpsloft", der skal sætte loft over, hvor store samlede ydelser, man kan modtage fra staten.

De Konservative har ikke konkrete planer om at ændre i ydelserne, men vil "belært af erfaring" ikke love, at de ikke vil gøre det.

- Vores holdning er, at det altid skal kunne betale sig at arbejde, der skal være frihed, og for det tredje skal der være nogen, som kan investere i danske arbejdspladser. Derfor skal vi have råd til at kunne sænke skatter og afgifter.

Hele verden går amok over danske Nikita og hendes kjole
Hele verden går amok over danske Nikita og hendes kjole

- Vi vil på forhånd ikke smide nogen kort af hånden, fordi så er man en rigtig dårlig kortspiller. Det kan jo være, man skal bruge nogle af de kort til at sikre et bedre samfund, siger Brian Mikkelsen.

Over for Jyllands-Posten nævner Løkke, at "tænkningen om det moderne kontanthjælpsloft er ikke at gå på jagt efter alle mulige ydelser."

- Skræmmebilledet om, at nu vil vi nedsætte det ene eller det andet, har ikke noget på sig.

Ny konservativ formand gav ulovlig millionstøtte til fodboldklub
Ny konservativ formand gav ulovlig millionstøtte til fodboldklub

- Vores udgangspunkt er, at vi har en grundlæggende respekt for de systemer, vi har med fripladsgrænser, boligsikring og det ene og andet og tredje, siger Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Vegetarer kan mangle kritisk vitamin:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx