Af - 17/06-16 19:18; Opdateret: 17/06-16 19:36

Drama på Northside: Sanger sender sviner til festivalen fra scenenDrama på Northside: Sanger sender sviner til festivalen fra scenen

Forsangeren i bandet Refused langede hårdt ud efter festivalen fra den store scene. Talsmanden tager dog kritikken helt med ro.

storybild

Svenske Refused optrådte i dag på Northside i Aarhus. (Billede: Scanpix)

Det svenske rockband Refused er ikke kun hårdtslående i sin voldsomme rockmusik.

Attituden er lige så skarp, og det gik hårdt ud over festivalen selv, da svenskerne i dag indtog en af hovedscenerne på den store Aarhus-festival.

- Get you shit together, Northside. Zero women on stage today (Tag jer sammen, Northside. Ingen kvinder på scenen i dag), lød det fra forsanger Dennis Lyxzén til stor jubel fra de mange fremmødte publikummer.

TV: Dansk popstjerne afslører: - Sådan endte jeg i 'Game of Thrones'
TV: Dansk popstjerne afslører: - Sådan endte jeg i 'Game of Thrones'

Den svenske forsanger er tilsyneladende utilfreds med, at fredagens program ikke byder på en eneste frontkvinde på scenen.

I stedet kan man opleve navne som Alex Vargas, Bernhoft, Malk de Koijn, Temper Trap, Deftones, Digitalism, Lukas Graham og Iggy Pop på festivalens første dag.

Talsmand John Fogde sender bredsiden direkte tilbage i hovedet på svenskeren.

- Den kommentar kommer altså fra et orkester uden en eneste kvinde. Hvis det betyder så meget for ham, så kunne han jo hyre en kvindelig bassist.

TV: Husker du festivalsæsonens VILDESTE danser?
TV: Husker du festivalsæsonens VILDESTE danser?

- Vi kigger ikke på kønsfordelingen, når vi booker. For os handler det om aktualitet og kvalitet. Vi har selvfølgelig ambitionen om at lave et balanceret program, og det er vigtigt at have kvindelige artister, men vi har budt på mange kvindelige artister i år og fået nej.

Northside er ikke helt kvindefrit. Således var der rent faktisk en kvinde i Bernhofts setup tidligere på dagen, og også Beach House og kvinde-trioen Velvet Volume sørger for, at det stærke køn er repræsenteret på årets festival.

Guns N' Roses til Northside? Talsmand afslører lidt om kryptisk plakat
Guns N' Roses til Northside? Talsmand afslører lidt om kryptisk plakat

- Velvet Volume stod faktisk nede blandt publikum og råbte ’hey – vi er her altså’, lyder det fra John Fogde.

På Twitter bemærkede flere festivalgængere kommentaren:Northside slutter søndag aften, hvor Beck og Duran Duran spiller op.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx