Af - 02/09-15 16:09; Opdateret: 02/09-15 22:36

20-årige Simon hyldes for at hjælpe hjemløs: - Jeg har jo så meget at give af20-årige Simon hyldes for at hjælpe hjemløs: - Jeg har jo så meget at give af

Simon Detlef faldt i weekenden i snak med en 61-årig hjemløs, og det kom der en rørende fortælling - og måske et foredrag - ud af.

Bildstrecke im Grossformat »

- Nogen gange bliver man nødt til at være gavmild over for andre, der ikke har så meget selv.

Sådan siger 20-årige Simon Detlef, der under Tønder Festival i weekenden faldt i så god snak med den hjemløse John Andersen, at han efterfølgende måtte dele sin oplevelse på Facebook, og det opslag er siden blevet delt flittigt, mens Simon har modtaget masser af positiv respons.

'Du har et hjerte af guld kære Simon. Flere af din slags,' skriver en bruger blandt andet, mens flere andre skriver 'respekt' til den 20-årige Simon, der også modtager beskeder med ros.

- Jeg har fået rigtigt mange beskeder fra folk, hvor jeg ikke aner, hvem de er. De giver mig kadeau og skriver, at 'det er godt gået,' og det er jeg virkeligt glad for. Jeg havde ikke lige regnet med at det vil gå viralt på den her måde, siger han.

TV: Københavnsk frisør har fundet sin helt egen måde at hjælpe byens hjemløse
TV: Københavnsk frisør har fundet sin helt egen måde at hjælpe byens hjemløse

100 hjemløse fik et kamera – se hvad de fik ud af det
100 hjemløse fik et kamera – se hvad de fik ud af det

Simon skriver blandt andet om, hvordan John var blevet hjemløs for 26 år siden, efter han havde mistet sin kone til kræft og sin mellemste søn i en trafikulykke kort efter. Og så opfordrer han folk til at hjælpe 61-årige John, når de ser ham på gaden.

'Vær søde mod John, når I møder ham, køb hans blad, giv ham en skilling, så han kan samle sammen til et foredrag og vigtigst af alt - hils på ham og ta' en snak med ham,' skriver Simon Detlef blandt andet i opslaget, ligesom han selv er ved at få stablet et foredrag med John på benene i Tønder.

Mødet med den 61-årige hjemløse var i første omgang en kort fornøjelse, da Simon bare stoppede op sammen med sin kammerat for at købe en Hus Forbi-avis og give et lille bidrag. Men han kom på andre tanker.

- Det slog mig bare, da jeg sad og læste om de hjemløse, at mange af dem ikke har det godt, og at jeg måske tager mange ting for givet. Og jeg har jo meget at give af, så gik jeg tilbage for at finde ham igen, siger Simon Detlef, der efter lidt tid så stødte ind i John igen og fik den historie, han valgte at fortælle på Facebook.

51-årige Helle hædret for at hjælpe hjemløse
51-årige Helle hædret for at hjælpe hjemløse

TV: Superstjerne spiller hjemløs, og ingen genkender ham. Gør du?
TV: Superstjerne spiller hjemløs, og ingen genkender ham. Gør du?

Opslaget er blevet delt mere end 650 gange, og flere af de positive kommentarer er både rettet mod Simon og John. For sidstnævnte betyder det dog ikke det store, at han er gået lettere viralt på de sociale medier.

- Jeg håber på, at det giver mulighed for, at jeg kan holde nogen flere foredrag og komme ud med mine budskaber, og det ser der jo ud til, at der er. Men ellers tager jeg det bare, som det kommer, siger John Andersen til metroxpress.

Indtil videre har Simon Detlef mødt stor opbakning til at holde et event i Tønder, hvor John Andersen blandt andet skal holde foredrag. At en 20-årig knægt vil hjælpe en 61-årig hjemløs er bestemt ikke hverdagskost for John Andersen.

- Det er første gang, at jeg render ind i et ungt menneske som Simon, der er så aktiv på så mange fronter, siger han og fortæller, at de allerede har planer om at mødes igen, når John næste gang er i området.

I dag har været den mest lærerige dag i hele mit liv - med garanti.Thomas og jeg gik i går gennem gågaden, hvor jeg...

Posted by Simon Detlef on 29. august 2015

LÆS OGSÅ: Hjemløse-kampagne tager på Roskilde Festival

LÆS OGSÅ: TV: Aarhusianere svinet til af skuespillere i bur: Her bliver det hævnet

LÆS OGSÅ: TV: “Folk bliver bange når man siger, at man kommer fra Randers!”

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx