29/04-15 07:17; Opdateret: 29/04-15 07:37

Nyt krav til indvandrere: Skal arbejde mindst 10 timer om ugenNyt krav til indvandrere: Skal arbejde mindst 10 timer om ugen

Regeringen vil have indvandrere i arbejde 10 timer hver uge. Det er et uambitiøst forslag, mener Venstre og SF

storybild

Regeringen vil indføre et minimumskrav, så indvandrere skal arbejde mindst 10 timer om ugen. (Billede: Polfoto)

Regeringen har ikke skaffet flertal for sit integrationsudspil, der blev fremlagt i marts, men en del af det bliver alligevel fremsat som forslag i Folketinget i dag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) udmelding i nytårstalen om, at ledige flygtninge skal arbejde mere for ydelsen, munder nemlig nu ud i et lovforslag, der kommer direkte i folketingssalen uden at være forhandlet med andre partier først, skriver Jyllands-Posten.

Boligmarkedet diskriminerer nydanskere: Nej til Muhammed
Boligmarkedet diskriminerer nydanskere: Nej til Muhammed

Den eneste ændring i forhold til integrationsudspillet er, at der indføres et minimumkrav: Flygtninge og familiesammenførte i det treårige integrationsprogram skal arbejde mindst 10 timer om ugen.

Det vil typisk være i løntilskud, praktik eller i et nyttejob.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) begrunder ændringen med, at det tidligere oplæg kunne misforstås.

- Jeg kunne høre på debatten, at vores udspil blev udlagt sådan, at nogle kunne ende med kun at komme i virksomhedspraktik i én time om ugen, siger han til Jyllands-Posten og uddyber:

- Det kunne jeg ikke forestille mig, at kommunerne ville gøre, men nu sender vi et signal om, at det ikke skal være en mindre, men tværtimod en bedre indsats. Og når man kombinerer med danskundervisning, kommer vi op på noget, der ligner 37 timer om ugen.

Engell: V og DF vil skærpe udlændinge-politikken
Engell: V og DF vil skærpe udlændinge-politikken

I dag er kravet, at kommunerne, der har ansvaret for integrationsprogrammerne, skal aktivere alle flygtninge i netop 37 timer om ugen, men det falder nu væk.

Regeringen har dog ikke på forhånd sikret sig flertal for lovforslaget, og minimumkravet på 10 timer bliver kritiseret fra begge sider af Folketinget.

SF's integrationsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, ser forslaget som uambitiøst og ville hellere lægge stemme et integrationsforløb, der skulle få indvandrere ud i de job, som østeuropæere i dag sidder på.

Mange indvandrere i samme område kan styrke integration
Mange indvandrere i samme område kan styrke integration

Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, ser det ligeledes som uambitiøst. Han så hellere, at indvandrere bliver motiveret til at arbejde af en lavere startydelse.

Minister: Nyeste tal viser færre fattige børn i Danmark
Minister: Nyeste tal viser færre fattige børn i Danmark

V-profil: Krav til indvandrere skal være de samme
V-profil: Krav til indvandrere skal være de samme

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx