Af - 17/05-16 17:04

Ny gruppeformand: 25-årig SF'er arbejder 16 timer om dagenNy gruppeformand: 25-årig SF'er arbejder 16 timer om dagen

Jacob Mark er enstemmigt valgt til ny gruppeformand i SF trods en alder på bare 25 år. Han fortæller, hvad der er gået forud for posten i toppen af partiets hierarki.

Bildstrecke im Grossformat »

Mens vennerne spiller Fifa, forsøger Jacob Mark at sikre, at studerende kan få løn fra et praktiksted, samtidig med at de modtager SU.

Den 25-årige SF’er blev tirsdag enstemmig valgt til partiets nye gruppeformand, og han er ikke kommet sovende til posten. Siden folkeskolen har den unge køgegenser vist ambitioner.

- Jeg har altid ligget i den øverste del af karakterskalaen. Jeg har fået 12 i stort set alt, hvad der handlede om danskfaget og samfundsfag. Til gengæld fik jeg 02 i min afsluttende matematik-eksamen, siger han til metroxpress.

I sin gymnasietid resulterede hans frivillige arbejde i en flidspris:

- I gymnasiet sad jeg i introudvalg og lavede forløb for de nye elever. Så sad jeg i bestyrelsen og var med til at ansætte den nuværende rektor og arrangere fester. Det blev jeg så belønnet for ved translokationen, hvor jeg skulle holde tale.

Ung SF-komet skal holde styr på folketingsgruppen
Ung SF-komet skal holde styr på folketingsgruppen

Jacob Mark er ikke bleg for at bekende sin politiske ærgerrighed.

- Jeg er ret ambitiøs, når det kommer til at få politik igennem og til at læse op på ting og forberede mig. Jeg arbejder typisk fra klokken seks til 22 mandag til torsdag. Fredag arbejder jeg til klokken 17, og så er jeg sammen med mine to roomies, hvor vi får nogle øl. Lørdag er jeg sammen med min familie og søndag forbereder jeg mig på den nye uge.

Gruppeformand og studerende
Selvom arbejdsbyrden blev større med pladsen i Folketinget sidste år, er der ikke tale om et kulturchok. Siden 2010 har han siddet i Køge byråd samtidig med, at der skulle læses lektier i gymnasiet. Og gruppeformandsposten skal passes mens, han skriver bachelor-projekt.

- Jeg har vænnet mig til, at jeg ikke altid kan være med til fester og Fifa, siger han.

Jacob Mark fortæller, at politik har gjort ham mere hårdhudet. Men en kynisk Frank Underwood, er han ikke.

- Jeg har aldrig været ude for at skulle forråde eller stikke en kollega, men jeg bruger meget tid på at forberede mig, fordi jeg tror på, at viden er magt. På den måde har jeg spidse albuer, for jeg er klar til at bruge meget tid på mit arbejde, siger han og fortsætter:

- Man får nogle gange hårde og onde beskeder, men uanset, hvor galt det går, fortæller jeg mig selv, at mine venner og min familie er klar til at give mig et kram. Det er et forsvarsværk, jeg har, for så er jeg klar til at gå rimelig langt.

Flertal vil give studerende praktikløn oven i SU'en
Flertal vil give studerende praktikløn oven i SU'en

Den 25-årige politiker er ikke bange for, at en karriere i politik om 20 år vil have ændret ham væsentligt fra den, han er i dag.

- Jeg vil hundred procent være den samme forstået på den måde, at jeg værner om min familie og mine venner. Jeg elsker politik, men venner, familie og mit privatliv er vigtigere, siger Jacob Mark.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10 sunde vaner, som du skal droppe...
bt.dk
Premier League-stjerne om...
bt.dk
Så skete det: Niklas Landin er blevet...
bt.dk
Kjell tjekkede sin mail - og opdagede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx