Af - 31/12-15 19:07; Opdateret: 31/12-15 20:04

Kongehuset: 'Vi går ikke ned i løn'Kongehuset: 'Vi går ikke ned i løn'

Kongehuset siger i en pressemeddelelse, at de ikke går ned i apanage på grund af Prins Henriks pension.

storybild

(Billede: Polfoto)

Dronning Margrethe kom her til aften med en bombe i sin nytårstale, da hun meldte ud, at prinsgemalen går på pension.

- Min mand har besluttet at drosle ned. At gå på pension. Jeg ser frem til fortsat at varetage mine opgaver. Jeg har stadig min mand at støtte mig til, selv om det bliver mindre synligt, sagde dronningen.

Dronningen i nytårstale: Prinsgemalen går på pension
Dronningen i nytårstale: Prinsgemalen går på pension

Kongehuset har efterfølgende udsendt en pressemeddelelse om sagen. Her fremgår det blandt andet, at kongefamilien ikke har tænkt sig at gå ned i løn - den såkaldte apanage - på grund af prins Henriks nye pensionisttilværelse, selv om han dermed udfører færre opgaver for den danske stat.

'Beslutningen ventes ikke at få konsekvenser for Kongehusets samlede aktivitetsniveau. De berørte opgaver vil blive løst af Hendes Majestæt Dronningen eller øvrige medlemmer af den kongelige familie. Derfor lægges der ikke op til ændringer i den samlede statsydelse til Kongehuset,' lyder det i pressemeddelelsen.

Her bliver det også præciseret, hvad prins Henrik vil holde op med at udfylde for nogle roller, og hvad han stadig vil passe.

Drukspil: Sådan drikker vi til dronningens nytårstale
Drukspil: Sådan drikker vi til dronningens nytårstale

'Det indebærer, at Prinsgemalen fremover ikke deltager i en række officielle arrangementer og begivenheder, bl.a. nytårskure, Folketingets åbning, ambassadørmodtagelser og statsbesøg i udlandet.

Derimod vil Prinsgemalen fortsat deltage i andre arrangementer af officiel karakter, herunder nytårstaflet og forskellige begivenheder, der finder sted, hvor Regentparret har residens', skriver Kongehuset i pressemeddelelsen, som du kan læse her.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mener heller ikke, at Prinsgemalen b'r gå ned i apanage.

- Jeg vil afslutningsvis bemærke, at regeringen ikke vil lægge op til ændringer i den samlede statsydelse til kongehuset, da prinsgemalens beslutning ikke ventes at få konsekvenser for kongehusets samlede aktivitetsniveau, hedder det i en skriftelig udtalelse fra Statsministeren.

LÆS OGSÅ: LISTE: Det her nævner Dronningen i sin nytårstalen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx